ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συνάντηση στο ΥΠΕΝ για το αιολικό φορτίο στο Δήμο Καρύστου (ΦΩΤΟ)

Η δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας στο Δήμο Καρύστου με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους συζητήθηκε σε συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας...

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ανακοίνωση, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη (12-12-2018) με το δήμαρχο Καρύστου, Λευτέρη Ραβιόλο και τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, Τάσο Πρατσόλη, Βαγγέλη Αποστόλου και Γιώργο Ακριώτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν στο αιολικό φορτίο του δήμου Καρύστου, καθώς και σε σχετικές προτάσεις που διατυπώθηκαν από τον δήμαρχο και τους βουλευτές για λήψη αντισταθμιστικών μέτρων στην περιοχή, στην κατεύθυνση της περαιτέρω ενίσχυσης του δήμου και των δημοτών. Διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων των δύο πλευρών σχετικά με τα αιτήματα που διατυπώθηκαν και εξετάζονται συγκεκριμένες θεσμικές παρεμβάσεις από την πλευρά του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να υπάρξουν περαιτέρω ελαφρύνσεις των δημοτών.

Συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα που αφορούν το ιδιοκτησιακό, τα λατομικά (λατομεία σχιστολιθικών πλακών Καρύστου), καθώς και θέματα των χρήσεων γης και της επέκτασης του σχεδίου πόλεως Καρύστου. Επίσης, ο υπουργός δεσμεύτηκε για τον έλεγχο της τήρησης των όρων κατασκευής των έργων με γνώμονα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Τέλος, ο δήμαρχος έθεσε το ζήτημα δημιουργίας Ενεργειακής Κοινότητας στο δήμο Καρύστου με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους, καθώς και την παροχή δωρεάν ρεύματος σε ευάλωτους καταναλωτές μέσω της αξιοποίησης του ενεργειακού συμψηφισμού, ύστερα από το άνοιγμα των περιθωρίων του δικτύου κατά 10MW για Ενεργειακές Κοινότητες στην περιοχή της Εύβοιας, ευχαριστώντας τον υπουργό για τη συγκεκριμένη απόφαση. Ο κ. Σταθάκης δήλωσε πως στηρίζει και χαιρετίζει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video