ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις για την «καρέκλα»: Κυβέρνηση παρακμής με 6 βουλευτές-«πιόνια», αντιδράσεις και στον ΣΥΡΙΖΑ

Το επικίνδυνο παιχνίδι Τσίπρα–Καμμένου με τους θεσμούς οδηγεί το κοινοβούλιο σε πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Ο στόχος να επιβιώσει η κυβέρνηση–κουρελού τουλάχιστον μέχρι το Μάιο, χωρίς όμως παράλληλα να διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, οδήγησε σε κοινοβουλευτικό τραγέλαφο, καθώς ο Κώστας Ζουράρις και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος βρίσκονται ταυτόχρονα και στην πλευρά της συμπολίτευσης και στην πλευρά της αντιπολίτευσης.
Οι δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ, μαζί με τους τέσσερις ανεξάρτητους Έλενα Κουντουρά, Βασίλη Κόκκαλη, Κατερίνα Παπακώστα και Σπύρο Δανέλλη, με επιστολές τους ενημέρωσαν τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ότι επιθυμούν να προσμετρώνται οι ψήφοι τους στην κυβερνητική πλειοψηφία σε κάθε νομοσχέδιο που ψηφίζεται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, ώστε να διασφαλίζεται η δεδηλωμένη για την κυβέρνηση.
Η δήλωση των «έξι» ότι
θα στηρίζουν το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης και θα πρέπει να προσμετρώνται στην κυβερνητική πλειοψηφία έχει προκαλέσει πολιτική θύελλα, αλλά και τον έντονο προβληματισμό στις τάξεις της ιστορικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την άποψη ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι τον Μάιο, μαζί με τις ευρωεκλογές, υιοθετούν όλο και περισσότεροι ηγετικοί παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος, θορυβημένοι από το βαρύ πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται και φοβούμενοι ότι αυτή η κατάσταση ευτελισμού του κοινοβουλίου θα προκαλέσει φθορά στον ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι κι αλλιώς τα πράγματα έχουν δυσκολέψει τις τελευταίες ημέρες. Και μόνο η αίσθηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας εκβιάζεται από τον πρώην αγαπημένο κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο, έχει εξοργίσει το Μαξίμου. Αποτέλεσμα αυτής της οργής ήταν η επιστολή του πρωθυπουργού στον Νίκο Βούτση, με την οδηγία να μην προχωρήσει ο τελευταίος στην αλλαγή του κανονισμού της Βουλής και θεωρηθεί ότι υπάρχει υποχώρηση έναντι των πιέσεων του προέδρου των ΑΝΕΛ.
Για να αντιπαρέλθει την γενικευμένη αμφισβήτηση σχετικά με το εάν η κυβέρνηση διαθέτει πραγματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία, το Μαξίμου προχώρησε χθες βράδυ στο απονενοημένο διάβημα μίας ιδιότυπης ένταξης των έξι πρόθυμων βουλευτών στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται ακριβώς για ένταξη, αλλά για ένα σχήμα ιδιαίτερης πρωτοτυπίας και περίεργης έμπνευσης.
Κανονική ένταξη δεν θα μπορούσε να υπάρξει καθώς οι δύο εκ των έξι είναι μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ: οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις θα έχουν ένα πρωτόγνωρο στα παγκόσμια κοινοβουλευτικά χρονικά. Να είναι μέλη ενός κόμματος, που γενικά θεωρείται της αντιπολίτευσης, αλλά οι ίδιοι θα ψηφίζουν αβλεπί τα νομοσχέδια της κυβέρνησης και η ψήφος τους θα προσμετράται στην εκείνη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όταν τα νομοσχέδια θα ψηφίζονται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία!
Σημειωτέον ότι ο κ. Ζουράρις εξαιρεί μόνο την περίπτωση που δεν θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία για το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Προφανώς πρόκειται για ένα καθεστώς, με το οποίο επιχειρείται να τετραγωνιστεί ο κύκλος: και ο κ. Καμμένος να μην χάσει την κοινοβουλευτική του ομάδα (έστω και τυπικά) και η κυβέρνηση να έχει τη δεδηλωμένη.
Οι άλλοι τέσσερις, που είναι πλέον ανεξάρτητοι θα είναι μεν με την κυβέρνηση, αλλά δεν εντάσσονται στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, άγνωστο γιατί: Κατερίνα Παπακώστα, Ελενα Κουντουρά, Βασίλης Κόκκαλης και Σπύρος Δανέλλης συντονίζουν κάθε τους βήμα με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το πρόβλημα ωστόσο δεν περνά απαρατήρητο από τα έμπειρα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Και γι’ αυτό ενισχύεται η εκτίμηση ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί επί μακρόν και πάντως όχι μετά τον κάβο των ευρωεκλογών.
Γι’ αυτό και στελέχη, όπως ο Νίκος Βούτσης, ο Πάνος Σκουρλέτης, ακόμα και ο Αλέκος Φλαμπουράρης μαζί με τον Νίκο Παππά, φέρονται να κατατείνουν στο συμπέρασμα (και την εισήγηση προς τον Αλέξη Τσίπρα) να οργανωθούν οι εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές τον Μάιο, διαγράφοντας από την ατζέντα οποιοδήποτε σενάριο και ενδεχόμενο για το φθινόπωρο.
Άλλωστε ο «μύλος» με τον κ. Καμμένο είναι εξαιρετικά δύσκολο να σταματήσει, από τη στιγμή που ο πρώην υπουργός έχει απασφαλίσει.
Μόλις χθες διέψευσε ότι ο ίδιος ζήτησε να αποφανθεί το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής για το καθεστώς μίας κοινοβουλευτικής ομάδας, ενέργεια προς την οποία κινείται η κυβερνητική πλειοψηφία, μετά την υποχώρηση από το σχέδιο αλλαγής του κανονισμού της Βουλής.
lykavitos.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video