ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μια «βολική» αερομαχία και πως ο στριμωγμένος Τσίπρας έβαλε τη στολή στρατηλάτη

Η παρενόχληση, όποια μορφή κι αν έχει αυτή, είναι πράξη ατιμωτική και πρέπει να αποκαλύπτεται. Ειδικά αν η παρενόχληση αφορά εθνικά θέματα, τις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στο Αιγαίο, τον κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος σε στεριά, θάλασσα κι αέρα.
Η Αγκυρα χθες, ημέρα της εθνικής επετείου για την Ελλάδα, καταπάτησε κάθε άγραφο νόμο και κάθε άτυπη συμφωνία είχε γίνει από τότε που ΥΠΕΞ ήταν ο Κάρολος Παπούλιας. «Σε ημέρες θρησκευτικών εορτών και σε εθνικές επετείους δεν κάνουμε παραβιάσεις».
Αυτό είχε συμφωνηθεί με τους Τούρκους και για αρκετά χρόνια τηρούνταν οι συμφωνίες. Εσχάτως, όμως, η Αγκυρα επιλέγει την τακτική της προσβολής της ιστορίας της Ελλάδας. Το γεγονός ότι χθες έγιναν 47 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου είναι ενδεικτικό του πώς σκέφτονται στη γειτονική χώρα.
Ωστόσο, το γεγονός που προκάλεσε εκνευρισμό, και φέρνει κι ένα έντονο διάβημα της
ελληνικής κυβέρνησης στην αντίστοιχη τουρκική, είναι η παρενόχληση στον αέρα του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι.
Η ιστορία γνωστή. Όπως λέει το ΓΕΕΘΑ, τουρκικά F-4 εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο χωρίς σχέδιο πτήσης φυσικά, και πλησίασαν έως και 4 μίλια το πρωθυπουργικό ελικόπτερο. Όπως λένε οι γνωρίζοντες από τις «αερομαχίες», δεν ήταν ένα επικίνδυνο περιστατικό, με την έννοια ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί κάποιο ατύχημα.
Ηταν, όμως, μια προκλητική ενέργεια, να πλησιάσουν τόσο κοντά και τελικά να αναχαιτιστούν από ελληνικά μαχητικά.
Η Αγκυρα διέψευσε ότι έγινε κάτι τέτοιο λέγοντας ότι τα τουρκικά μαχητικά απλά ασκούσαν τα καθήκοντά τους.
Η «αερομαχία» μεταφέρεται πλέον σε διπλωματικό επίπεδο και θα έχει ενδιαφέρον η πραγματική αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης. Μην ξεχνάμε ότι όλο τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε επιλέξει μια εξωτερική πολιτική «καταλαγής», μια προσέγγιση με την Τουρκία η οποία βασίζεται στο δόγμα της καλής γειτονίας, ακόμη κι αν η άλλη πλευρά είναι τόσο προκλητική.
Ανέξοδες συναντήσεις
Μην ξεχνάμε ότι εδώ και μερικούς μήνες ο Αλέξης Τσίπρας συναντιέται κατά καιρούς με τον Ταγίπ Ερντογάν, δέχεται τις προσβολές του ακόμη και στην Αθήνα (όταν άνοιξε θέμα για τη συνθήκη της Λωζάνης), αφήνει επί μήνες τους έλληνες στρατιωτικούς στις τουρκικές φυλακές.
Και μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα ένας βουλευτής Δωδεκανήσων, έγινε «λαγός», λέγοντας ότι ζηλεύει μια «συμφωνία των Πρεσπών» και θα την ήθελε στο Αιγαίο.
Πριν μερικές ημέρες ο πρώην υπουργός Γ. Τσιρώνης κάνει μαθήματα γεωγραφίας για το που βρίσκεται στο Καστελόριζο, αδιαφορώντας για το αν ανοίγει μείζον θέμα με την ΑΟΖ της περιοχής.
Ο δε νέος ΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλος μιλά για συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων, βάζοντας στη μοιρασιά και τον Ταγίπ Ερντογάν. Γιατί δεν πρέπει να είμαστε «μοναχοφάηδες», όπως είχε πει και ο Νίκος Κοτζιάς.
Σε ένα σκηνικό έχουμε από τη μια τους Τούρκους να βρίζουν (γκιαούρηδες, σας πετάξαμε στη θάλασσα στη Σμύρνη, ο βυθός του Αιγαίου και η Κύπρος ανήκουν στην Τουρκία, θα κάνουμε τζαμί την Αγιά Σοφιά) και να προκαλούν με συνεχείς παραβιάσεις.
Και από την άλλη μια ελληνική κυβέρνηση που επιστρέφει στο δόγμα της Αριστεράς «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του και σε κανέναν άλλον». Μια κυβέρνηση που βρίσκεται με τον βρόχο του «Μακεδονικού» στο λαιμό, στριμωγμένη στα σχοινιά με τους Τούρκους και την ελληνική κοινωνία να βράζει για τα εθνικά θέματα και για την πολιτική αφέλεια ή ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η… αποκάλυψη του Τσίπρα
Ετσι, λοιπόν, σε μια επέτειο της οργής λόγω των διαδηλώσεων κατά των κυβερνητικών στελεχών την παράσταση κλέβει ο «άνετος» Τσίπρας ο οποίος από το Αγαθονήσι αποκαλύπτει την παρενόχληση από τα τουρκικά αεροσκάφη.
Και το κάνει με τρόπο ειρωνικό, λέγοντας ότι δεν χρειάζεται να καίνε τόση κηροζίνη αι βενζίνη οι Τούρκοι κι ότι αυτός μέχρι και κολυμπώντας θα πήγαινε στα ελληνικά νησιά.
Αίφνης, ο πρωθυπουργός μετατρέπεται στον Ελληνα… Ντε Γκωλ, στον στρατηλάτη που βγαίνει μπροστά για να αναδείξει τον πατριωτισμό του και την προσήλωση στην υπεράσπιση της χώρας.
Ξαφνικά ο Τσίπρας παθαίνει… Καμμένο και είναι έτοιμος να φορέσει τη στολή του ΟΥΚά και να κολυμπήσει μέχρι και τα… τουρκικά παράλια.
«Η Ελλάδα χτίζει ξανά την εθνική της αυτοπεποίθηση,  όχι με λεονταρισμούς και με κορώνες». Βγαίνουμε, σημείωσε, «από μία επώδυνη κρίση, μία κρίση που μας πλήγωσε αλλά δεν μας γονάτισε». Βγαίνουμε πιο δυνατοί είπε ενώ απευθυνόμενους στους κατοίκους του Αγαθονησίου, τόνισε ότι εσείς ξέρετε να παλεύετε . «Ύψιστο καθήκον και πατριωτισμός είναι να ενισχύσουμε τις δικές σας προσπάθειες» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ξαφνικά ο Τσίπρας, με μια… παρενόχληση 4 μίλια μακριά, την οποία αμφισβητούν οι γείτονες, γίνεται… σχεδόν ήρωας. Χρησιμοποιεί εθνικοπατριωτικές κορώνες σαν κι αυτές που ακούμε από τον Ερντογάν και γελάμε.
Οικειοποιείται μια ρητορική που θα μπορούσε να πει κανείς ότι την έμαθε από την τετραετή συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ. Ή για να ακριβολογούμε, ο μικρός Αλέξης έχει μάθει για τα καλά να γράφει… με το δεξί.
Δε λέμε ότι τα τουρκικά αεροσκάφη δεν προκάλεσαν στον αέρα. Πιστεύουμε περισσότερο στο ότι έγινε ένα τέτοιο «επεισόδιο» επειδή συνηθίζουν οι Τούρκοι να κάνουν τέτοιους λεονταρισμούς.
Από την άλλη, όμως, αυτό η βολική παρενόχληση λειτουργεί και άκρως προπαγανδιστικά. Σε μια χρονική στιγμή που ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δεν μπορούν να σταθούν πουθενά και κυνηγιούνται από πόλη σε πόλη και από χωριό σε χωριό, τι καλύτερο σκηνικό από το ακριτικό Αγαθονήσι να βγάζει ο Αλέξης Τσίπρας πατριωτικούς λόγους και να στέλνει μήνυμα στους γείτονες ότι μέχρι και κολυμπώντας θα πάει στα ελληνικά νησιά.
Αλλωστε, εκλογές έχουμε, πώς θα μπορούσε να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ με όλα τα εθνικά θέματα ανοικτά; Πόσο θα άντεχε άραγε να καταρρέει από τα Τέμπη και πάνω και η κατάρρευση να μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα; Ούτε τον σταυρό τους δεν θα έβλεπαν οι υπουργοί και βουλευτές στις επικείμενες εκλογές.
Η λογική της «θυματοποίησης» κάποιου που βρίσκεται σε δύσκολη θέση, είναι κλασικό κόλπο της προπαγάνδας. Γιατί να μην το χρησιμοποιήσει και ο Αλέξης Τσίπρας που είναι μετρ στην επικοινωνία και που στηρίζει όλη του την πολιτική καριέρα στο ψέμα, την εξαπάτηση, την… αυταπάτη και την συγκινησιακή φόρτιση των πολιτών.
Γνωστά κόλπα, δοκιμασμένα και από άλλους ηγέτες, πολύ ισχυρότερους από τον Αλέξη Τσίπρα.
Βασ. Κανέλλης-ΤΑ ΝΕΑ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video