ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δίλημμα Τσίπρα από τις Δημοσκοπήσεις: Διαχειρίσιμη ήττα ή πανωλεθρία- Σε «αποστειρωμένη γυάλα» σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Σοκ έχουν προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου τα στοιχεία ακόμα μίας δημοσκόπησης και μάλιστα από μιντιακό περιβάλλον πιο «φιλικό» στο κυβερνητικό στρατόπεδο, συμφώνα με τα οποία, εκτός από το άνοιγμα της ψαλίδας με τη Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνεται μία τάση, που δύσκολα πλέον θεωρείται αναστρέψιμη και το θέμα είναι πού θα σταματήσει.
Η τάση αυτή αφορά στην μάλλον μόνιμη αδυναμία πλέον της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα να επιδράσουν όπως θα ήθελαν ή προσδοκούσαν στη συμπεριφορά και τις επιλογές του εκλογικού σώματος.
Υπάρχει πλέον μία ισχυρή εκτίμηση ότι
παρά τις πολιτικές πρωτοβουλίες και τα κοινωνικά μέτρα, οι συσχετισμοί, τουλάχιστον όπως αυτοί καταγράφονται στις έρευνες κοινής γνώμης, αλλάζουν. Ίσα-ίσα, γίνονται όλο και πιο δυσμενείς για το κυβερνών κόμμα. Σε βαθμό, που να τίθεται το ερώτημα κατά πόσο είναι πιθανό η κατάσταση για το Μαξίμου να χειροτερέψει κι άλλο.
Η χθεσινή δημοσκόπηση της ALCO για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN έδειξε μία οριακή εικόνα για τον ΣΥΡΙΖΑ και θέτει το κυβερνητικό επιτελείο ενώπιον μεγάλων προκλήσεων. Η εταιρεία έδωσε τη διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 6,9 ποσοστιαίες μονάδες στη μάχη των ευρωεκλογών.

Δύο τα βασικά συμπεράσματα: πρώτον, η διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο γκάλοπ, έστω κι αν αυτό αφορούσε την πρόθεση ψήφου σε εθνικές εκλογές, αυξήθηκε κατά μισή ποσοστιαία μονάδα. Η μικρή αυτή αύξηση δεν θα ήταν ιδιαιτέρως ανησυχητική αν η εταιρία δεν κατέγραφε συνεχές άνοιγμα της ψαλίδας στις τελευταίες της μετρήσεις, κάτι που σημαίνει ότι εμπεδώνεται μία συγκεκριμένη αρνητική φορά των συσχετισμών για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και δεύτερον, εάν και η ALCO πλέον αρχίζει να δίνει διαφορές, (κάτι που άλλες εταιρίες το κάνουν εδώ και καιρό) που προσεγγίζουν σε όρια, τα οποία θεωρούνται μη διαχειρίσιμα από το Μαξίμου, ως αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Το κυβερνητικό επιτελείο δείχνει να πιστεύει πως η διαφορά δεν θα ξεπεράσει τις 4 μονάδες και σε κάθε περίπτωση μπορεί να αντέξει πολιτικά μία ήττα, κάπως μεγαλύτερη. Όσο όμως αυτή η διαφορά δείχνει να ξεφεύγει το πρόβλημα γίνεται πολύ δύσκολο, ιδίως εάν η απόσταση από τη ΝΔ προσεγγίσει το διψήφιο ποσοστό.
Υπό αυτή την έννοια, ο κ. Τσίπρας θα κληθεί σύντομα να απαντήσει εάν ο κίνδυνος μίας πολύ μεγάλης ήττας στις ευρωεκλογές οδηγεί σε εθνικές κάλπες τον Μάιο, ώστε να μην υπάρξει κατάρρευση αμέσως μετά ή θα είναι προτιμότερο, με δεδομένη τώρα την επικράτηση της ΝΔ να πάει σε κάλπες τον Οκτώβριο, μήπως και στο μεταξύ συμβεί κάτι αναπάντεχα θετικό για την κυβέρνησή του.
Χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία είναι και η εξόρμηση κυβερνητικών στελεχών στη βόρεια Ελλάδα, με στόχο να αλλάξει το κλίμα για το Μακεδονικό. ΟΙ αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών επηρεάζουν τους συσχετισμούς, καθώς η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εκεί τέσσερις μονάδες πάνω από το μέσο όρο.
Σημειωτέον ότι η ΝΔ συγκεντρώνει 26,6%, έναντι 19,7% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, ενώ διατηρεί ευρύ προβάδισμα με σαφή διαφορά στην παράσταση νίκης.
Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται σήμερα να αντιμετωπίσει μία μεγάλη πρόκληση, αυτή της επίσκεψης στη θεσσαλονίκη.
Μάλιστα, η κινητοποίηση της Αστυνομίας για την επίσκεψη είναι ήδη μεγάλη, εν μέσω των όσων έχουν συμβεί με τις πρόσφατες επισκέψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα.
Στις 13:00 ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε συζήτηση στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», με επιχειρηματίες από τη Βόρεια Ελλάδα και με θέμα «Οι αναπτυξιακές προοπτικές των επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών».
Στις 19:30 ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει ομιλία και στην εκδήλωση για την παρουσίαση του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστου Γιαννούλη...
lykavitos.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video