ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Περιμένοντας τη συντριβή: Θα κάψει στην «πυρά» των ευρωεκλογών υπουργούς ο Τσίπρας; Τα ονόματα που ακούγονται

Τις φανερές αλλά κυρίως τις κρυφές δημοσκοπήσεις βλέπουν και ξαναβλέπουν στο Μαξίμου, καθώς όπως όλα δείχνουν ο Αλέξης Τσίπρας θα παίξει το τελευταίο του χαρτί για να κλείσει την ψαλίδα με τη Νέα Δημοκρατία, τουλάχιστον στις Ευρωεκλογές ώστε να πάει με περισσότερες ελπίδες στις εθνικές εκλογές.
Την ίδια στιγμή, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα 15 πρώτα ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα πρόσωπα που θα προέρχονται απο το χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλα και στο αν θα συμπεριληφθούν νυν υπουργοί στην ευρωλίστα.
Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες και μέσα στην κάψα του τριημέρου, ακούστηκαν και τα ονόματα των Νίκου Παππά, Δημήτρη Τζανακόπουλου και Εφης Αχτσιόγλου οι οποίοι θα
μπορούσαν να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών για τις ευρωεκλογές, ενισχύοντας έτσι το ευρωοψηφοδέλτιο ώστε να συσπειρωθεί και η βάση των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο συνδυασμός ισχυρών ονομάτων με άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά και πρόσωπα–έκπληξη για υποψήφιοι ευρωβουλευτές, λένε και στην Κουμουνδούρου, θα μπορούσε να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ ένα αξιοπρεπές ποσοστό, απόλυτα διαχειρίσιμο για την επόμενη ημέρα και με τάσεις ανατροπής στις εθνικές εκλογές. Ειδικά αν και η ΝΔ δεν πάρει ένα μεγάλο ποσοστό που θα της έδινε αέρα απόλυτης κυριαρχίας.
Η επιτυχία των προσώπων θα κρίνει την επιτυχία του εγχειρήματος, αφου η εύρεση προσώπων για τη λεγόμενη διεύρυνση δυσκόλεψε την ηγεσία του κόμματος, μετα και τη «γραμμή» των «53» για επιλογή στελεχών με αριστερό πρόσημο.
Βεβαίως η μεταπήδηση υπουργών στην Ευρωβουλή θα μπορούσε να έχει και τον χαρακτήρα πολιτικής τους διάσωσης, μιας και δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Αλλά θα μπορούσε και για το λόγο αυτό να είναι μπούμερανγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Για σκεφτείτε να διεκδικεί ο Τζανακόπουλος ή ο Παππάς την ψήφο των πολιτών για τις Ευρωεκλογές και να μην καταφέρουν να εκλεγούν; Θα τους έχει «κάψει» ο Τσίπρας μιας και δύσκολα θα μπορέσουν στη συνέχεια να ανακάμψουν.
Στα άλλα ονόματα, η υπουργός Πολιτισμού Έλενα Κουντουρά έχει –κατά κάποιους- εξασφαλίσει και αυτή θέση καθώς αναμένεται να έρθει –πιθανόν και σήμερα- στη Βουλή, η τροπολογία που υποχρεώνει τους εν ενεργεία βουλευτές και υπουργούς να παραιτούνται με τη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς τους για την Ευρωβουλή.
Η τροπολογία που έχει αρχίσει να συντάσσεται από την προηγούμενη εβδομάδα, δίνει τη δυνατότητα η παραίτηση να  γίνει στις 10/6 και αφού ανακοινωθούν επ΄ακριβώς ποίοι εκλέγονται και πάνε στις Βρυξέλλες. Η κατάθεση τροπολογίας απομακρύνει το ενδεχόμενο τετραπλής παράλληλης εκλογικής αναμέτρησης. Αντίθετα καθυστέρησή της, αφήνει ανοιχτές τις πολλαπλές εκλογές.
Από την άλλη, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Στέλιος Κούλογλου και η Κωνσταντίνα Κούνεβα θεωρούνται ήδη οι σίγουροι στο ευρωψηφοδέλτιο, καθώς και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που έχει ανακοινωθεί επίσημα.
Μεταξυ των ονομάτων από το σοσιαλιστικό χώρο, που φαίνεται να εχει κλείσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η νομικός Άννα Θεοδώρα Παπαδημητρίου Τσάτσου, πρώην αντιπρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, εκλεγμένη με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού.
Παραλληλα, αναμενεται να συμπεριληφθεί και ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης.
Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι αν η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ είναι μικρή και δεν έχει καμιά σχέση με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, τότε θα μπορεί να πάει σε εθνικές κάλπες και να να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό.
Μάλιστα στους υπολογισμούς που κάνουν λένε ότι εξαιτίας της λεγόμενης «χαλαρής» ψήφου για την εκλογή ευρωβουλευτών, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να μην πάρει ποσοστό πάνω από 30%. «Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε εσωτερικές συγκρούσεις στην Πειραιώς και θα αναδείκνυε τα προβλήματα που έχει η ΝΔ και που καλύπτονται με την προοπτική της εξουσίας.
Θα αμφισβητούταν τόσο η δυναμική της ΝΔ όσο και η τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη και η αξιωματική αντιπολίτευση θα πήγαινε σε εθνικές εκλογές διασπασμένη».
Όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής» η εκκρεμότητα της απόφασης ως προς την ημερομηνία των εκλογών φαίνεται ότι δεν θα διαρκέσει πολύ. Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες ο Πρωθυπουργός αναμένεται να λάβει τις σχετικές αποφάσεις μέσα στον Μάρτιο ή έως τις αρχές Απριλίου.
Το πότε και σε ποιο πολιτικό περιβάλλον θα στηθούν οι κάλπες θα κριθεί εν πολλοίς από τις δημοσκοπήσεις της τρέχουσας περιόδου και, κατά τα γνωστά, από τη διαφορά.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, τα ευρήματα ακόμα και των μετρήσεων οι οποίες διεξάγονται με παραγγελία της κυβέρνησης είναι απογοητευτικά και μη αναστρέψιμα. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις αυτή τη στιγμή ο κ. Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος περισσότερο από ποτέ στο δίλημμα: Μάιος ή αργότερα;
lykavitos.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video