ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πανωλεθρία ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλους δήμους και περιφέρειες – Ποιοι χάνουν από τον πρώτο γύρο

Παντελώς αποτυχημένη είναι μέχρι σήμερα η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες δημοτικές – περιφερειακές εκλογές. Ο ένας μετά τον άλλον οι υποψήφιοι του κυβερνώντος κόμματος καταρρέουν σε μεγάλες πόλεις και περιφέρειες.
Αποκαλυπτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής» και του Αρη Ραβανού. Σύμφωνα με αυτό, το εκλογικό περιβάλλον, στη σκιά και των εντάσεων και διαμαρτυριών που δημιουργεί η Συμφωνία των Πρεσπών, είναι αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ και πολλά στηρίζονται, για την αλλαγή του κλίματος, στις διώξεις για το σκάνδαλο Novartis εναντίον πολιτικών, όπως προαναγγέλλουν παρασκηνιακά κυβερνητικά στελέχη.
Το κυβερνών κόμμα, παρά τις κινήσεις για τη
συγκρότηση προοδευτικού μετώπου εν όψει των εκλογών, με όχημα και το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που έκανε την εμφάνισή του στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Γαλατσίου με την ομιλία του Πρωθυπουργού, έχει το εξής βασικό πρόβλημα: δεν έχει καταφέρει ακόμα να υπάρξει αντιστοίχιση της κοινωνικής του βάσης με το οργανωμένο κόμμα. Επίσης, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην εξουσία από τον Ιανουάριο του 2015, δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει ισχυρά ερείσματα στην αυτοδιοίκηση, όπως και στον συνδικαλισμό, και ουσιαστικά εναποθέτει τις ελπίδες του στα στελέχη του πάλαι ποτέ πανίσχυρου ΠαΣοΚ που φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ και δύνανται να συστρατευτούν μαζί του.

Στην Αθήνα


Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα είναι ο Δήμος Αθηναίων με την ιδιαίτερη πολιτική σημασία του. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες του Νάσου Ηλιόπουλου σε ένα πεδίο που είναι παραδοσιακό κάστρο της Δεξιάς και έχει ισχυρή παρουσία η Χρυσή Αυγή, βρίσκεται πολύ χαμηλά. Είναι πολύ πίσω από τον Κώστα Μπακογιάννη, παρά τις υποψηφιότητες από τον χώρο της Κεντροδεξιάς του Γιώργου Βουλγαράκη και της Δεξιάς του Βασίλη Καπερνάρου. Είναι επίσης πίσω από τον Παύλο Γερουλάνο, ενώ αμελητέα είναι και η υποψηφιότητα του Γιάννη Τσιρώνη που προέρχεται από τους Οικολόγους.
Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει το Βήμα, ο Μπακογιάννης προηγείται με διαφορά 27 ποσοστιαίων μονάδων (37% έναντι 10%) του Ηλιόπουλου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σημαντικά προβλήματα εντοπίζονται και στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υφυπουργός Κατερίνα Νοτοπούλου δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει δυναμική και υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος, για το κυβερνών κόμμα, ο δεύτερος γύρος να είναι μια ενδοκεντροδεξιά αναμέτρηση μεταξύ των Νίκου Ταχιάου και Γιώργου Ορφανού.
Στον Πειραιά, παρά την προσπάθεια όλου του συστήματος Μαξίμου να στηριχθεί ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μπελαβίλας, κινείται σε χαμηλή πτήση, με τον νυν δήμαρχο Γιάννη Μώραλη να έχει πολύ ισχυρό προβάδισμα.
Και σε άλλους μεγάλους δήμους όμως εντοπίζεται σημαντικό πρόβλημα, όπως π.χ. στην Πάτρα όπου ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ρώρος προσπαθεί να διεμβολίσει τον χώρο της Κεντροαριστεράς σε μια περιοχή που ο δήμαρχος του ΚΚΕ Κώστας Πελετίδης διατηρεί τις δυνάμεις του. Στα Γιάννενα υπάρχει η ισχυρή υποψηφιότητα του Μωυσή Ελισάφ που ανατρέπει τα δεδομένα τόσο για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δυναμική, όσο και για τον κεντροαριστερό νυν δήμαρχο Θωμά Μπέγκα.
Στη Λάρισα πιέζεται αρκετά ο νυν δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, από την υποψήφια της ΝΔ Ρένα Καραλιώτου. Το ίδιο συμβαίνει και στο Ηράκλειο με τη Λιάνα Σταρίδα, που δεν έχει δημιουργήσει μέχρι στιγμής σκηνικό ανατροπής, ενώ εκεί υπάρχει και μια ενδιαφέρουσα υποψηφιότητα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς της πρώην βουλευτού και τέως νομάρχου Βαγγελιώς Σχοιναράκη. Το ίδιο συμβαίνει και στον Βόλο με τον Ιάσονα Αποστολάκη που δεν δημιουργεί συνθήκες αλλαγής στα εκλογικά δεδομένα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014 αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, αλλά η ΝΔ κέρδισε τις περισσότερες περιφέρειες, επτά από τις δεκατρείς. Το νυν κυβερνών κόμμα κέρδισε μόλις δύο, αν και κάλπαζε στην εξουσία, ενώ τέσσερις από τους περιφερειάρχες που εξελέγησαν είναι ανέντακτοι, οι δύο όμως προέρχονται και υποστηρίχθηκαν από το ΠαΣοΚ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίζει την Αττική που είναι και η μεγαλύτερη Περιφέρεια.

Πανωλεθρία και στις περιφέρειες

Στις περιφέρειες υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και σε αυτές που στηρίχθηκαν πρόσωπα προερχόμενα από το ΠαΣοΚ. Π.χ. στη Δυτική Ελλάδα στηρίζει τον νυν περιφερειάρχη Αποστόλη Κατσιφάρα, προερχόμενο από το ΚΙΝΑΛ, το οποίο μέσω του γραμματέα της ΝΕ Αχαΐας ανακοίνωσε προ ημερών τη στήριξη στον πρώην βουλευτή του ΠαΣοΚ Κώστα Σπηλιόπουλο.
Την ίδια ώρα πιέζεται στην Πελοπόννησο, όπου υπάρχει η μεγάλη κεντροδεξιά σύγκρουση του Πέτρου Τατούλη με τον Παναγιώτη Νίκα, ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες, για τον οποίο υπάρχει και γκρίνια εντός ΣΥΡΙΖΑ διότι ακόμα δεν έχει παραιτηθεί, παρά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Καταλύτης στη Μακεδονία η Συμφωνία των Πρεσπών

Στην Κεντρική Μακεδονία ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει τη Συμφωνία των Πρεσπών και ως εκ τούτου πιέζεται πάρα πολύ ο υποψήφιος που στηρίζει, ο δημοσιογράφος Χρήστος Γιαννούλης. Το ίδιο κλίμα υπάρχει και στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, αλλά και στη Δυτική Μακεδονία, με τον Γιώργο Κασαπίδη που στηρίζεται από τη ΝΔ να υπερτερεί του νυν περιφερειάρχη Θόδωρου Καρυπίδη. Σημαντικό πρόβλημα έχει και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νίκος Τσιλιμίγκας, αν και στηρίζεται και από ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία, όπου κυριαρχεί ο Κώστας Αγοραστός. Ευνοϊκή για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η Κρήτη, όπου ο νυν περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, που στηρίζεται και από το ΚΙΝΑΛ απ’ όπου προέρχεται, έχει ισχυρό προβάδισμα. 
in.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video