ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τα νέα (και) ακριβά γούστα ενός πρώην “αριστερού”

Το προσούτο με πεπόνι δεν είναι η μόνη «νέα» και αριστοκρατική συνήθεια, που έχει αποκτήσει ο Α. Τσίπρας
Έλκει την καταγωγή από το Αθαμάνιο της Άρτας, προέρχεται από μια μεσοαστική οικογένεια, αλλά φαίνεται, ότι μαζί με την σαγήνη της εξουσίας, συνειδητοποίησε και τα «ακριβά γούστα» που έκρυβε μέσα του.
Πως αλλιώς να εξηγηθεί π.χ., το γεγονός, ότι η μέρα του Α. Τσίπρα δεν πάει καλά, αν το πρωί που φτάνει στο γραφείο του στο Μ. Μαξίμου, δεν τον περιμένει προσούτο με πεπόνι; Κι αν επρόκειτο για παλιά συνήθεια κτηθείσα μαζί με κάποια μεγαλοαστική διαπαιδαγώγηση, τίποτα το περίεργο. Έρχεται όμως, σε κραυγαλέα αντίθεση με την εικόνα και το είναι του αντισυμβατικού και λαϊκού ανθρώπου, που ό ίδιος καλλιέργησε πριν γίνει «ένοικος Μαξίμου»:

Η εικόνα του «απλού παιδιού» που έτρωγε με τα φιλαράκια σε ταβερνάκια ή πήγαινε διακοπές με το «παπί» και sleeping bag.
Οπως μαθαίνει όμως το manifesto, το προσούτο με πεπόνι δεν είναι η μόνη «νέα» και αριστοκρατική συνήθεια, που έχει αποκτήσει ο Α. Τσίπρας. Η αδυναμία του στα πανάκριβα κουβανέζικα πούρα, είναι λίγο-πολύ γνωστή. Άλλωστε, τα Partagas serie D No. 4 είχαν «πρωταγωνιστήσει» εκ παραδρομής και …εν αγνοία τους, στο πρώτο σποτάκι της γνωστής σειράς «ήταν δίκαιο, έγινε πράξη».
Η νέα συνήθεια του πρωθυπουργού, είναι ότι τα συνοδεύει πλέον, όχι με κάποιο malt ουίσκι, αλλά με παλαιωμένο τσίπουρο σε δρύινο βαρέλι.
Πρόκειται για υπέροχα τσίπουρα μακράς ωρίμανσης, τα οποία τα παράγουν ελληνικά αποσταγματοποιϊα. Η εικόνα τους δεν είναι η γνωστή του διάφανου υγρού, αλλά προσομοιάζει με την εικόνα και το χρώμα του ουίσκι.
Οι καινούργιες αυτοκρατορικές συνήθειες του πρωθυπουργού δεν τελειώνουν εδώ. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για «λουκούλλεια γεύματα» τα μεσημέρια. Και με μενού που δεν έχουν σχέση με τα μενού πρώην πρωθυπουργών, όπως ο Κ. Σημίτης ή ο Α. Σαμαράς οι οποίοι την «έβγαζαν» με κάποια μακαρονάδα ή κάποια σαλάτα.
Τα «αριστερά μενού» είναι πραγματικά πλούσια, αντάξια ή και καλύτερα των πολυτελών «πρωινών» και των γευμάτων που προσφέρονται στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός, ότι ο πρωθυπουργός αρκετά μεσημέρια, αντί να φάει μόνος του, προτιμά να φωνάζει φίλους και κολλητούς (όχι κατ’ ανάγκην υπουργούς) και να τρώνε μαζί, σαν στο σπίτι τους.
«Σπίτι» άλλωστε θυμίζει το Μ. Μαξίμου κι όταν είναι προγραμματισμένη κάποια δεξίωση ή κάποια επίσημη υποδοχή υψηλού ξένου καλεσμένου, στην οποία πρόκειται να παραστεί και η σύζυγος του πρωθυπουργού. Τότε, λένε, κάνει την εμφάνιση του ο στόλος που αποτελείται από κομμώτρια, ενδυματολόγο, nail artist και μακιγιέζ.
Αίσθηση έχει προκαλέσει και μια άλλη συνήθεια του Α. Τσίπρα, η οποία δεν είναι γνωστό αν είναι από τις νεοαποκτηθείσες: Κάθε φορά που πηγαίνει στο μπάνιο και χρησιμοποιεί πετσέτες τις αφήνει στο πάτωμα. Προφανώς για να βρει καινούργιες, την επόμενη φορά, που θα χρειαστεί να ξαναπάει.
Όμως το πιο «παράξενο», πέραν της μετατροπής του Μ. Μαξίμου σε «σπίτι τους», είναι οι αυστηρές οδηγίες που έχουν δοθεί στο προσωπικό, ώστε να είναι απολύτως τυπικοί και συνεπείς στα καθήκοντα τους. Οδηγίες που βρίσκονται στο όριο της «εκαλιώτικης» συμπεριφοράς προς το υπηρετικό προσωπικό…
Υ.Γ. Όλα τα ανωτέρω έχουν ως πηγή άνθρωπο που βρίσκεται κάθε μέρα στο Μ. Μαξίμου. Και δεν είναι κάποιος/α που εχθρεύεται τον Α. Τσίπρα. Αντιθέτως είχε πιστέψει σ’ αυτόν. Αλλά τώρα τρίβει τα μάτια του/της μ’ αυτά που βλέπει και αγωνίζεται να καταπολεμήσει την ναυτία που νιώθει…
 του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου-https://tomanifesto.gr/


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video