ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Πού πας ρε Καραμήτρο στα Εξάρχεια;»

Μια από τις παρενέργειες του φιάσκου της επιχείρησης των λιμενικών στα Εξάρχεια ήταν και η διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ της αστυνομίας και του λιμενικού.
Οι αστυνομικοί, άριστοι γνώστες της κατάστασης που επικρατεί σε αυτήν την συνοικία των Αθηνών, ειρωνεύθηκαν τους λιμενικούς που φάνηκε πως είχαν άγνοια κινδύνου. Νόμισαν πως μπορούσαν να εισέλθουν στην περιοχή χωρίς την απαιτούμενη βίζα. Ας ρωτούσαν!
Την επόμενη φορά θα είναι πιο προσεκτικοί. Ή μάλλον, για να είμαι σαφέστερος, δεν θα ασχοληθούν με άλλη καταδίωξη εντός των Εξαρχείων. Για ποιο λόγο; Για να ξαναγίνουν ρεζίλι;
Ο εκπρόσωπος των αστυνομικών προχώρησε στην συνέχεια των σχετικών δηλώσεων του σε υπερβολές, λέγοντας πως για να εκκαθαρισθεί η περιοχή χρειάζεται επέμβαση του στρατού.
Για μιαν ακόμα φορά αναγκάζομαι να
επιχειρηματολογήσω για το αυτονόητο. Καθήκον του στρατού, σε μια δημοκρατική πολιτεία, είναι η προστασία των συνόρων και η άμυνα της πατρίδος μας.
Την εσωτερική τάξη και ασφάλεια την εξασφαλίζουν οι κάθε μορφής αστυνομικές δυνάμεις. Συνεπώς, κανένας στρατός δεν χρειάζεται για να εκκαθαρισθούν τα Εξάρχεια και το Πολυτεχνείο. Το μόνο που απαιτείται, είναι η πολιτική βούληση της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο αυτών των περιοχών, που βρίσκονται μέσα στο κέντρο της Αθήνας.
Όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα σχεδιασμού των αξιωματικών της αστυνομίας, οι οποίοι εφ΄ όσον έχουν πολιτική κάλυψη ελπίζω να μπορούν να φέρουν σε πέρας την σχετική αποστολή.
Το ανησυχητικό δεν βρίσκεται στην έλλειψη βουλήσεως όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων, καθώς το φαινόμενο κρατεί πάνω από 30 χρόνια. Επί ΣΥΡΙΖΑ πήρε την μορφή της πλήρους αυτονόμησης της περιοχής, την οποίαν ελέγχουν ένοπλες ομάδες.
Το ανησυχητικό στις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου των αστυνομικών είναι η παραίτηση του σώματος από την προσπάθεια ανακατάληψης των Εξαρχείων. Γιατί όταν δηλώνει πως μόνον ο στρατός μπορεί να επιβάλλει την τάξη, υπονοεί πως η αστυνομία και πολιτική κάλυψη να λάβει, δεν θα μπορέσει να φέρει σε πέρας την αποστολή αυτή.
Μόνον έτσι θα εξηγήσουμε το γεγονός πως δεν υπήρξε καμιά αντίδραση του Ελληνικού Κράτους στην οργανωμένη ένοπλη επίθεση που δέχθηκαν όργανα του, μεταξύ των οποίων και ένας δικαστικός λειτουργός.
Σε οποιαδήποτε στοιχειωδώς ευνομούμενη χώρα, θα γινόταν επιχείρηση σύλληψης των δραστών, για την προστασία του κύρους της κρατικής εξουσίας. Όχι μόνον δεν συνέβη αυτό, αλλά το ίδιο βράδυ έγιναν οι καθιερωμένες ρίψεις μολότοφ κατά των αστυνομικών στην περιοχή του Πολυτεχνείου.
Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ας γνωρίζει πως όλα αυτά που διαδραματίζονται επί ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παιδική χαρά σε αυτά που θα γίνουν επί της δικής του διακυβερνήσεως.
Ας προετοιμασθεί από τώρα, ώστε άμα τη αναλήψει της εξουσίας να τροποποιηθούν τα σχετικά άρθρα του Ποινικού Κώδικα, και στην συνέχεια να οργανωθεί η εκκαθάριση της περιοχής.
Δύσκολο έργο, αλλά πρέπει να γίνει. Θα δοκιμαστεί η αξιοπιστία και το κύρος της νέας κυβέρνησης.
ΥΓ. Είχα γράψει παλαιότερα πως ίσως θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένα υπερ-υπουργείο με την συνένωση των υπουργείων Δικαιοσύνης και Προστασίας του πολίτη.
Σ. Μουμτζής-liberal.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video