Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και η Πρεσβεία των ΗΠΑ αναζητούν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Mάκη Μπαλαούρα, αλλά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να το απονείμουν τα εύσημα.Ο Μάκης Μπαλαούρας υποστήριξε ότι οργανώσεις όπως η 17 Νοέμβρη είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου!Αναμένουμε και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που στηρίζει με κάθε τρόπο την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση.Συγκεκριμένα ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ είπε:«Οι οργανώσεις αυτές όπως η 17Ν είχαν ένα λαθεμένο αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου…».Η τοποθέτηση αυτή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εξέπληξε τον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. «Υπέρ του ανθρώπου σκοτώνοντας ανθρώπους;» ρώτησε τον συνομιλητή του και ο Μάκης Μπαλαούρας συνέχισε.
«Γενικά σας λέω, είχαν ας πούμε αντίληψη μιας κοινωνίας εντελώς διαφορετικής, μιας καλής κοινωνίας εν πάση περιπτώσει και οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν» είπε ο κ. Μπαλαούρας για την 17 Νοέμβρη.
Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Βήμα Fm ο κ. Μπαλαούρας ρωτήθηκε για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου. Προτού όμως απαντήσει, ο ίδιος ο κ. Μπαλαούρας ζήτησε να τοποθετηθεί για το κατέβασμα της παράστασης του Εθνικού «η ισορροπία του Nash».
Αναφερόμενος σε σχόλιο του δημοσιογράφου για το αν είναι σωστό να ανέβει θεατρικό σχετικά με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την Χρυσή Αυγή και το αν έχει δικαίωμα ο Ρουπακιάς να γράψει για την απονομή της δικαιοσύνης και το πώς δολοφόνησε τον Φύσσα, ο κ. Μπαλαούρας είπε ότι δεν είναι το ίδιο όπως με το βιβλίο του Σάββα Ξηρού στο οποίο βασίστηκε η αμφιλεγόμενη παράσταση της πειραματικής σκηνής του Εθνικού.«Εγώ λέω ότι είναι το ίδιο» είπε ο δημοσιογράφος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να γράψει βιβλίο που θα γίνει θεατρικό ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα και στο γεγονός ότι το μέλος της 17Ν Σάββας Ξηρός έγραψε όσα πιστεύει ότι έπραττε η 17 Νοέμβρη και το υλικό χρησιμοποιήθηκε σε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου.
«Όχι, δεν είναι» απάντησε ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ. Και συνέχισε ο κ. Μπαλαούρας: «Οι οργανώσεις αυτές όπως η 17Ν είχαν ένα λαθεμένο αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου…».
Η τοποθέτηση αυτή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εξέπληξε τον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.
«Υπέρ του ανθρώπου σκοτώνοντας ανθρώπους;» ρώτησε τον συνομιλητή του και ο Μάκης Μπαλαούρας συνέχισε με μια τοποθέτηση που σε πολλούς ακούστηκε σαν να μοιάζει με μια sui generis υπεράσπιση της 17Ν.
«Γενικά σας λέω, είχαν ας πούμε αντίληψη μιας κοινωνίας εντελώς διαφορετικής, μιας καλής κοινωνίας εν πάσει περιπτώσει και οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν» είπε ο κ. Μπαλαούρας για την 17 Νοέμβρη.
«Όχι, ο φασισμός είναι σε μαζικό επίπεδο δεν είναι ο κακός τραπεζίτης» συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και όταν ρωτήθηκε αν δικαιολογούνται οι «στοχευμένες» δολοφονίες: «Αλίμονο, οτιδήποτε και να ‘ναι δεν μπορείς να σκοτώσεις. Δεν είμαστε υπέρ της εις θάνατον καταδίκης και εκτέλεσης».
Ωστόσο, ο κ. Μπαλαούρας αναφερόμενος συγκεκριμένα στο βιβλίο του Σάββα Ξηρού το οποίο χρησιμοποιήθηκε στο σενάριο της παράστασης «η ισορροπία του Nash» που κατέβηκε έπειτα από τις αντιδράσεις των οικογενειών των θυμάτων της 17Ν αλλά και της κυβέρνησης των ΗΠΑ υπογράμμισε αναφερόμενος στα μέλη της 17 Νοέμβρη: «Όμως είχανε μια διαφορετική αντίληψη. Αυτοί μιλάγανε, αυτές οι οργανώσεις μιλούσανε για κάποια συγκεκριμένα άτομα για να δημιουργήσουν μια αναταραχή, να ξεσηκωθεί ο λαός να πάρουν την εξουσία…».
«Υπάρχει καλή και κακή τρομοκρατία;» ρώτησε ο δημοσιογράφος.
«Όχι» απάντησε ο Μάκης Μπαλαούρας και πρόσθεσε: «Αλλά πρέπει να κάνουμε ορισμένες διαφορές. Εξυπηρετεί η διάκριση γιατί η φασιστική ιδεολογία έχει μια εξολοθρευτική μαζική αντίληψη των πραγμάτων…».
«Ενώ ο Ξηρός είχε μια πιο εξατομικευμένη αντίληψη;» ήταν το επόμενο ερώτημα.
«Όχι μόνο εβραίους, ομοφυλόφιλους, κομμουνιστές και αυτό έχει μια τεράστια διαφορά κατά την γνώμη μου» τόνισε ο κ. Μπαλαούρας και συμπλήρωσε: «Δεν υποστηρίζω καμία απ’ αυτές αλλά διακρίνω».
«Πρέπει να έχει άλλη αντιμετώπιση ένας Ρουπακιάς από έναν Ξηρό;» ήταν το επόμενο ερώτημα του δημοσιογράφου προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
«Όχι, όχι. Νομίζω ότι είναι χρήσιμο σε μια συζήτηση πνευματικού επιπέδου…» σχολίασε ο Μάκης Μπαλαούρας.
Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΓΟΥΕΛΣ
Στις 23 Δεκεμβρίου του 1975, ο σταθμάρχης της CIA, Ρίτσαρντ Γουέλς, επέστρεφε στο σπίτι του στο Παλαιό Ψυχικό, μετά από βραδινή έξοδο. Μαζί του, ήταν η γυναίκα του, Μαρία Χριστιάνα.
Η ώρα ήταν δέκα και μισή το βράδυ. Δεν είχαν προλάβει να μπουν στο σπίτι τους, όταν μπροστά τους σταμάτησε ένα πράσινο αυτοκίνητο, μάρκας Σίμκα και κατέβηκαν τρεις κουκουλοφόροι άντρες. Προχώρησαν κατευθείαν προς τον σταθμάρχη, παραμερίζοντας τη σύζυγό του.
Ένας από αυτούς, πυροβόλησε τρεις φορές τον Ρίτσαρντ Γουέλς, με ένα πιστόλι Κολτ 45. Αμέσως μετά, οι τρεις δράστες επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή. Δεν πείραξαν ούτε τρίχα της Μαρία Χριστιάνα Γουέλς, η οποία έμεινε αποσβολωμένη, να κοιτάει το πτώμα του συζύγου της.
Η παρθενική επιχείρηση της οργάνωσης «17 Νοέμβρη» είχε ολοκληρωθεί με επιτυχία.Οι προκηρύξεις
Ρίτσαρντ Γουέλς
Η «Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη» έστειλε την επόμενη μέρα, προκήρυξη στις εφημερίδες, η οποία με εισαγγελική απόφαση απαγορεύθηκε να δημοσιευθεί.
H προκήρυξη ανέφερε: «Σε πρόσφατο λόγο του ο Φορντ δήλωσε τελείως κυνικά ότι οι Αμερικανοί δεν θα διστάζουν να επεμβαίνουν ανοιχτά στο εσωτερικό των άλλων όταν το απαιτούν τα συμφέροντά τους. Παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει στο παρελθόν και ο Κίσινγκερ. (…) Αλλά αρκετά. Φτάνει πια. Πρέπει να καταλάβουν οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές και οι ντόπιοι πράκτορές τους ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι αγέλη από πρόβατα. (…) Η κυβέρνηση κοροϊδεύει. Η Βουλή φλυαρεί χωρίς κανένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Τα περισσότερα κόμματα, συμμετέχοντας στον γενικό εμπαιγμό, συναγωνίζονται σε πλατωνικές δηλώσεις χωρίς πραγματικό αντίκρισμα. Και η Δικαιοσύνη κάνει τον άθλο, στη δίκη της 21ης Απρίλη, να μην αναφέρει το όνομα του δεύτερου ενόχου, της CIA και του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. (…) Έτσι αποφασίζουμε να εκτελέσουμε υποδειγματικά τον αρχιπράκτορα της CIA, αρχηγό του κλιμακίου της στην Ελλάδα Ρίτσαρντ Γουέλς. (…) Ο Ρίτσαρντ Γουέλς ως αρχηγός είναι συνυπεύθυνος για όλα τα εγκλήματα που έκανε η CIA σε βάρος του λαού μας».
Οι αρχές αξιολόγησαν χαλαρά την προκήρυξη της, τότε άγνωστης, οργάνωσης. Θεώρησαν ότι ήταν μία φάρσα από ταραχοποιά στοιχεία. Άλλοι έλεγαν, ότι ακροαριστερές και οι ακροδεξιές οργανώσεις προσπαθούσαν να «ρίξουν λάσπη» η μία στην άλλη, διοχετεύοντας ψεύτικα αρχεία στα μέσα.
Δύο μέρες μετά, στις 26 Δεκεμβρίου, η οργάνωση έστειλε και δεύτερη προκήρυξη. Ούτε αυτή δημοσιεύτηκε: «Ο Ρίτσαρντ Γουέλς ήταν αρχηγός της CIA. Σαν τέτοιος ήταν συνυπεύθυνος μαζί με άλλους επαγγελματίες πράκτορες που δρουν στο έδαφός μας για όλα τα εγκλήματα που έκανε η CIA και ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός στη χώρα μας. Απόφασή μας ήταν να εκτελεστεί ο αρχηγός και μόνο αυτός»
Ο Ζαν-Πωλ Σαρτρ και η 17 Νοέμβρη
Ο Γάλλος φιλόσοφος Ζαν-Πωλ Σαρτρ βρέθηκε, άθελα του, μπλεγμένος με την επιχείρηση της 17 Νοέμβρη. Λίγο καιρό μετά τη δολοφονία του Γουέλς, μία άγνωστη γυναίκα, του έδωσε ένα κλειστό φάκελο. Μέσα, βρισκόταν η τρίτη προκήρυξη της οργάνωσης.
Από τα χέρια του Σαρτρ, πέρασε στα χέρια του διευθυντή της εφημερίδας «Liberation», Ζορζ Ζιλί.
Ούτε οι Γάλλοι πήραν στα σοβαρά την τρομοκρατική οργάνωση. Για να τη δημοσιεύσουν, χρειάστηκε να περάσει ένα χρόνος και να δολοφονηθεί ο αρχιβασανιστής Ευάγγελος Μάλλιος, από τη 17 Νοέμβρη.
Στις 26 Δεκεμβρίου του 1876, η «Liberation» δημοσίευσε την προκήρυξη, που περιέγραφε βήμα προς βήμα τη δολοφονία του Ρίτσαρντ Γουέλς. Τότε, αναδημοσιεύτηκε και από τις ελληνικές εφημερίδες.
Προκήρυξη με τη σφραγίδα της 17 Νοέμβρη.
H AΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ
Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου του 1990, στις 9.20 το πρωί, στη Νέα Ερυθραία, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης γίνεται στόχος τρομοκρατικής επίθεσης με εκτόξευση τριών ρουκετών.
Ο Κρητικός επιχειρηματίας σώζεται εξαιτίας του θωρακισμένου αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε και στη μη συντονισμένη πυροδότηση της βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε σταθμευμένο ΙΧ.
Ο ίδιος στην κατάθεσή του, είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρχουν πολιτικά κίνητρα στη δολοφονική επίθεση εναντίον του ενώ είχε πει ότι δεν γνωρίζει τους λόγους για τους οποίους επεχείρησε να τον σκοτώσει η «17N».
Επίθεση που θα είχε 15-20 νεκρούς
Τότε είχε προκαλέσει μεγάλη εντύπωση στους αστυνομικούς η χρησιμοποίηση τριών ρουκετών και μιας βόμβας, ενέργεια που κατά τις εκτιμήσεις τους «έδειχνε τη σιγουριά των μελών της 17Ν στο στήσιμο τέτοιων, μεγάλου ρίσκου, επιχειρήσεων».
Μάλιστα, ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Ιωάννης Βασιλειάδης κατηγόρησε τη 17Ν ότι ήθελε να προκαλέσει με την επίθεση αυτή 15-20 νεκρούς.
http://ift.tt/19v7iDI
Πηγή
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου