ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Γέμισε πλαγκτον και η Βόρεια Εύβοια

Μας καθησυχάζει η περιφέρεια με την παρακάτω επιστολή:  "Σας ενημερώνουμε ότι τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της υπέρμετρης ανάπτυξης φυτοπλαγκτού (άνθηση φυτοπλαγκτού) στο Μαλιακό, Β, Ευβοϊκό και  άλλες θαλάσσιες περιοχες της Περιφέρειας.  Το φαινόμενο της άνθησης του φυτοπλαγκτού  δεν περιορίζεται μόνο στη Περιφέρεια μας,  η εμφάνισή του έχει προηγηθεί  σε αρκετές περιοχές της Επικράτειας (Παγασητικό κόλπο, Αιγαίο πέλαγος, Θερμαϊκό κόλπο κ.α).  Πρόκειται για φυσικό φαινόμενο που  οφείλεται κατά βάση στα  έντονα καιρικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν φέτος (αρκετές  χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα καθώς και έντονες βροχοπτώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους έως πρόσφατα), με αποτέλεσμα   μεγάλοι όγκοι νερού να καταληξουν στη θάλασσα από τις λεκάνες απορροής των ποταμών και των ρεμάτων συμπαρασύρωντας σημαντικές ποσότητες θρεπτικών συστατικών, όπως είναι οι ενώσεις αζώτου και φωσφόρου, προερχόμενες βασικά από φυσικες αλλά  και από ανθρωπογενείς διεργασίες (λίπανση αγρών αστικά λύματα κ.α.). Το αποτέλεσμα  ήταν η δημιουργία ευτροφικών συνθηκών στους κολπους και την παρακτια ζώνη, που  ευνοούν την υπέρμετρη ανάπτυξη των φυτοπλαγκτονικών οργανισμών.  Το φαινόμενο παρατηρείται ιδιαίτερα έντονο οπτικά τις τελευταίες ημέρες διότι έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της πληθυσμιακής έκρηξης του φυτοπλαγκτού,  έχει επέλθει ο μαζικός θάνατος και  έχει αρχίσει η διαδικασία της  αποσύνθεσης  Εκτιμούμε ότι το φαινόμενο αυτό θα πάψει να υφίσταται εντός λίγων ημερών, όταν δηλαδή ολοκληρωθεί η διαδικασία αποσύνθεσης των φυτοπλαγκτονικών οργανισμών και η απομάκρυνση των υπολειμμάτων από τα θαλάσσια ρευματα. Το φαινόμενο δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των ανθρώπων, πληροφορούμε  τους λουόμενος  ότι  δεν πρέπει να  υπάρχει καμία ιδιαίτερη ανησυχία από την εμφάνιση του φυτοπλαγκτού και  μπορούν να ασκούν αφοβα τις θαλάσσιες δραστηριότητές τους. Καλό βέβαια, είναι να αποφεύγεται η κολύμβηση σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση υπολειμμάτων ιδίως από άτομα που είναι δερματολογικά ευαίσθητα και είναι σκόπιμο μετά το μπάνιο να ξεπλένονται οι λουόμενοι  με γλυκό νερό. Από το φαινόμενο έχει πλήξει περισσότερο τους επαγγελματίες αλιείς τα δίχτυα των οποίων  γεμίζουν με αυτή την οργανική ουσία  με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ψαρέψουν ούτε να τα ανέλκυσουν και να τα  καθαρίσουν."
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video