ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Καρκίνος νεφρού . Παράγοντες Κινδύνου, Συμπτώματα,Διάγνωση

Ο καρκίνος του νεφρού είναι η τρίτη πιο συχνή κακοήθεια του ουροποιητικού συστήματος. Οι άντρες προσβάλλονται συχνότερα από τις γυναίκες , σύνήθως από την έκτη και έβδομη δεκαετία της ζωής τους αν και πια συμβαίνει όλο και πιο νωρίς. Παράγοντες κινδύνου Οι παράγοντες κινδύνου εμφάνισης του καρκίνου του νεφρού : Κάπνισμα: Τα άτομα που καπνίζουν είναι πιο πιθανόν να αναπτύξουν καρκίνο του νεφρού συγκριτικά με τους μη καπνιστές. Ο κίνδυνος εμφάνισης αυξάνετε ανάλογα με το πόσα τσιγάρα καπνίζει και το αν είναι χρόνιος καπνιστής ή όχι; Παχυσαρκία: Αυξάνει το κίνδυνο του καρκίνου κυρίως στο γυναικείο πληθυσμό. Υπέρταση:Η υψηλή αρτηριακή πίεση που δεν ελέγχετε συσχετίζετε με την εμφάνιση του. Οικογενειακό ιστορικό : Τα άτομα που έχουν κάποιο μέλος της οικογενειάς τους με καρκίνο του νεφρού υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης . Διατροφή: Η υπερκατανάλωση του κόκκινου κρέατος, τηγανητών φαγήτων και ζωικού λίπους. Αιμοκάθαρση : Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε χρόνια αιμοδιύληση έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Οι παράγοντες κινδύνου είναι μια απλή προειδοποίηση , δεν σημαίνει ότι τα άτομα που έχουν αυτά τα προκλητικά αίτια θα νοσήσουν. Ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών με καρκίνο νεφρού δεν έχουν αναφέρει κάποιον από τους παράγοντες. Συμπτώματα και σημεία Στα αρχικά στάδια του καρκίνου του νεφρού είναι ασυμπτωματικός και η εκτίμηση μερικών συμπτωμάτων που ίσως εμφανιστούν δεν έχουν την κατάλληλη διάγνωση. Όσο ο όγκος επεκτείνετε και ανάλογα σε ποια θέση βρίσκεται στον νεφρό έχει τα ανάλογα συμπτώματα: Αιματουρία (αίμα στα ούρα το οποίο είναι ορατό στο μάτι ή ανιχνεύετε με μια εξέταση ούρων). Πόνος στην περιοχή των πλεύρων (σημείο που βρίσκονται οι νεφροί) ο οποίος δεν υποχωρεί. Ψηλαφητή μάζα στη κοιλιακή περιοχή. Ανεξήγητη απώλεια βάρους. Αίσθημα αδυναμίας ,κούρασης και πυρετός χώρις κάποια άλλη αιτία. Τα συγκεκριμένα συμπτώματα είναι αρκετά γενικά και μπορεί να οφείλονται σε κάποια άλλη κατάσταση. Εάν έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα αναφέρετε τα στο νεφρολόγο σας ώστε να κάνετε εργαστηριακές εξετάσεις και να μπορεί να γίνει η διάγνωση. Διάγνωση Έπειτα της κλινικής εξέτασης οι νεφρολόγοι θα υποβάλουν τον ασθενή σε επιπλέον εργαστηριακές εξετάσεις όπως: Γενική εξέταση ούρων (Εμφάνιση αιματοουρίας στο 40%-60% των περιπτώσεωνν του καρκίνου.) Γενική αίματος (Η ταχύτητα καθίζηση ερυθρών είναι συχνά αυξημένη σε σε καρκινοπαθείς, ενώ μπορεί να διαγνωστεί αναιμία.) Υπερηχογράφημα. Αξονική τομογραφια κοιλίας και οπισθοπεριτοναϊκού χώρου. Μαγνητική τομογραφία κοιλίας και οπισθοπεριτοναϊκού χώρου. Βιοψία.(Σε κάποιες περιπτώσεις που υπάρχουν αμφιβολίες από τις υπόλοιπες εξετάσεις ο νεφρολόγος θα υποβάλλει τον ασθενή σε βιοψία.)
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video