ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κύκλωμα κοκαΐνης στη Χαλκίδα: Νέες αποκαλύψεις με έγγραφα από τη δικογραφία-μαμούθ! Έδιναν 80 ευρώ για ένα γραμμάριο κόκας - Οι κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν οι αγοραστές - Το γαλακτομπούρεκο, η λάμπα και οι αστυνομικοί - στρουμφάκια!

Νέες αποκαλύψεις με αποδεικτικά έγγραφα για το κύκλωμα κοκαϊνης στη Χαλκίδα, το οποίο είχε απλώσει τα «δίχτυα» του επίσης σε Αρτάκη, Ψαχνά, Βασιλικό, Ερέτρια και Βόρεια Εύβοια...

Από την πρώτη στιγμή το EviaZoom.gr έφερε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία
του κυκλώματος, στο οποίο περιλαμβάνονται ως πελάτες, τρανταχτά ονόματα της νυχτερινής ζωής, του επιχειρηματικού χώρου της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας, αρχιτέκτονες, ραδιοφωνικοί παραγωγοί, γιατροί κ.α.

Click for more: #Κοκαΐνη Gate στη Χαλκίδα: Το διαδίκτυο «γλεντάει» με χιόνια, κουραμπιέδες και λευκές νύχτες! (ΦΩΤΟ)

Πρόκειται συνολικά για 55 άτομα που πιάστηκαν στη «φάκα» από τον κοριό της ΕΛ.ΑΣ να συνομιλούν και να παραγγέλνουν την «άσπρη σκόνη» από τους Αλβανούς διακινητές (κάτοικοι Αιδηψού, Βασιλικού Χαλκίδας και Μπουρτζίου) οι οποίοι κατηγορούνται ως «εγκέφαλοι» της εγκληματικής οργάνωσης και για εμπόριο ναρκωτικών.

Τα άτομα που είναι αντιμέτωπα με κακουργηματικές πράξεις, για διακίνηση ναρκωτικών και για συμμετοχή και υποβοήθηση της εγκληματικής οργάνωσης, είναι συνολικά 10 άτομα. Οι επτά είναι Αλβανοί (μια είναι γυναίκα), ενώ υπόλοιποι τρεις είναι Έλληνες. Πρόκειται για έναν 42χρονο ιδιώτη, κάτοικο Ιστιαίας, έναν 23χρονο συνιδιοκτήτη επιχείρησης τυροκομικών προϊόντων στους Ωρεούς, και τον 34χρονο επιχειρηματία που διατηρεί εστιατόριο στη περιοχή της Νεάπολης στη Χαλκίδα (δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλούν οι αποκαλύψεις, μέσα από την δικογραφία, για τον τρόπο αλλά και τις κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι.

Όπως θα δείτε στα επίσημα έγγραφα που δημοσιεύει αποκλειστικά το EviaZoom.gr, ευρηματικοί ήταν οι κώδικες που χρησιμοποιούσαν για να γίνει το αλισβερίσι της κοκαϊνης η οποία στοίχιζε 40 ευρώ το μισό γραμμάριο και 80 ευρώ το ένα γραμμάριο!Κατά την διάρκεια των συνομιλιών τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και το πελατολόγιο τους, χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες και συγκεκριμένες λέξεις - κλειδιά προκειμένουν να προσδιορίζουν το είδος και την ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας, καθώς και άλλα συσχετιζόμενα αντικείμενα, όπως τα γραμμαρία κοκαϊνης και τους αστυνομικούς που τους αποκαλούσαν στρουμφάκια.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν:

Μαγαζί: Εγκληματική ομάδα

Τούβλο: Αδιευκρίνιστη ποσότητα κοκαϊνης

Κοντομάνικο: Μισό γραμμάριο κοκαϊνης

Μακρυμάνικο: Ένα γραμμάριο κοκαϊνης

Κιλό Κρασί: Ένα γραμμάριο κοκαϊνης

Λάμπα: Ένα γραμμάριο κοκαϊνης

Ολόκληρο Κοτόπουλο: Ένα γραμμάριο κοκαϊνης

Ένα Καφεδάκι: Ένα γραμμάριο κοκαϊνης

Μία Μπυρίτσα: Ένα γραμμάριο κοκαϊνης 

Ένα Φίλο: Ένα γραμμάριο κοκαϊνης

Μικρό: Μισό γραμμάριο κοκαϊνης

Μεγάλο: Ένα γραμμάριο κοκαϊνης

Πέτρα: Αδιευκρίνιστη ποσότητα κοκαϊνης σε μορφή βράχου

Κρύσταλλο: Μορφή κοκαϊνης

Ξύλα-ξυλάκι: Ένα η μισό γραμμάριο κοκαϊνης   

Μισό ή ένα γαλακτομπούρεκο: Μισό ή ένα γραμμάριο κοκαϊνης

Σκόνη: Κοκαϊνη

Κυβικό Μέτρο: Γραμμάριο κοκαϊνης

Πράμα: Κάνναβη

Μαύρο Τρένο: Περιπολικό της Αστυνομίας

Ζύγι: Ζυγαριά Ακριβείας

Στρουμφάκια: Αστυνομικοί

Από την ακρόαση - απομαγνητοφώνηση του συνόλου των τηλεφωνικών επικοινωνιών των μελών της 1ης εγκληματικής ομάδας που ήταν περισσότερες από 9.200 (!), προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 11-11-2017 εως 11-01-2018, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησαν την συνολική καταγεγραμμένη ποσότητα των 246 γραμμαρίων κοκαϊνης και των 2.835 γραμμαρίων ακτέργαστης κάνναβης, προσποριζόμενη συνολικό όφελος άνω των 30.000 ευρώ.

Ωστόσο η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Χαλκίδας θεωρεί βέβαιο ότι οι ποσότητες και κατεπέκταση το προσποριζόμενο όφελος της εγκληματικής οργάνωσης είναι πολύ μεγαλύτερο καθ΄ότι σε μεγάλο αριθμό συναλλαγών οι χρήστες - πελάτες δεν ανέφεραν την ποσότητα που επιθυμούσαν να προμηθευτούν, διότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας γνώριζαν τις ακριβείς συνήθειες τους και έτσι αναφέρωντας οι πελάτες τους ότι θέλουν "τα γνωστά", αυτοί τους προμήθευαν τις ακριβείς ποσότητες χωρίς να καταγράφονται αυτές.

Όπως αναφέρουν επίσης στα έγγραφα οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Χαλκίδας, ως επί το πλήστον οι εντεταγμένοι στη εν λόγω ομάδα κατηγορούμενοι, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, συνδρομητές των οποίων τυγχάνουν υπήκοοι τρίτων χωρών (GHOST, NUMBERS), αλλάζοντας κατά την διάρκεια της επισύνδεσης αυτές τις τηλεφωνικές συνδέσεις, προκειμένου να δυσχερένουν την αστυνομική έρευνα.

Δείτε έγγραφα της δικογραφίας που αφορούν τους δέκα διακινητές:

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video