ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Νέα δημοσκόπηση: Ανοίγει και άλλο η ψαλίδα υπέρ της Ν.Δ. (κάρτες-ποσοστά)

Ανοίγει και άλλο η ψαλίδα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σημαντικό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε μία ακόμη δημοσκόπηση με την διαφορά να φτάνει τις 10 μονάδες.
Το όριο του 3% που χρειάζεται για να μπει ένα κόμμα στη Βουλή περνούν μόλις πέντε κόμματα, ενώ σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται και η αδιευκρίνιστη ψήφος η οποία φτάνει το 21,5%. 
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse, που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων φτάνει στις 10 μονάδες με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 31,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, το Κίνημα Αλλαγής 8,5% η Χρυσή Αυγή 8% το ΚΚΕ 6%  και οι ΑΝΕΛ με την
Ένωση Κεντρώων από 2%.

Χωρίς την αναγωγή των εγκύρων η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει 28,5% και το κυβερνών κόμμα 19,5% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής 8% η Χρυσή Αυγή 7,5% και το ΚΚΕ 5,5%, εκτός Bουλής, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, μένουν οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων που συγκεντρώνουν από 1,5%.

Σαφές είναι το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να συγκεντρώνει 31%  και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 22%. Κανένας από τους δύο απαντά το 39% των ερωτηθέντων.



Ιδιαιτέρως σημαντικό κρίνουν 6 στους 10 πολίτες το ζήτημα της σύλληψης των δύο στρατιωτικών, ενώ υποστηρίζουν πως οι μέχρι τώρα χειρισμοί της κυβέρνησης είναι αρνητικοί σε ποσοστό 51%.
Όσον αφορά στην σκανδαλολογία οι ερωτηθέντες εκτιμούν πως ευνοεί την κυβέρνηση σε ποσοστό 39% και τα δύο κόμματα 23% η μόνη που δεν ευνοείται είναι η αντιπολίτευση καθώς συγκεντρώνει 6%.
Μεγάλο είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και στην παράσταση νίκης. Εκεί, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το 55% (59% στην προηγούμενη μέτρηση) και ο ΣΥΡΙΖΑ 23% (αμετάβλητο).


Η «γκρίζα ζώνη»

Η λεγόμενη «γκρίζα ζώνη», όσοι δηλαδή δηλώνουν σήμερα «αναποφάσιστοι» ή επιλέγουν λευκό/άκυρο/αποχή και φτάνε το 21,5%, αυτή κατανέμεται ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ 33%,
ΝΔ 7%,
Ένωση Κεντρώων 7%,
ΚΚΕ και ΑΝΕΛ 4%,
Δημοκρατική Συμπαράταξη 3%,
Χρυσή Αυγή 2%,
Άλλο κόμμα 6%,
Λευκό/άκυρο/αποχή 31%.

H συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε 49%, με το 13% των ψηφοφόρων του τον Σεπτέμβριο του 2015 να μετακινείται προς τη Νέα Δημοκρατία, το 6% προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το 5% προς τη Χρυσή Αυγή.
Παράλληλα, το 8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές δηλώνουν αναποφάσιστοι, το 5% σκέφτεται την αποχή και το 4% το λευκό/άκυρο.
Αντίστοιχα, η συσπείρωση της Νέα Δημοκρατία ανέρχεται στο 80%, με μόλις το 5% των ψηφοφόρων της να μετακινείται προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, οι πολίτες εμφανίζονται αντίθετοι στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σε ποσοστό 50% (36% απαντά πως θέλει κάλπες στο τέλος τη κυβερνητικής θητείας, το 14% θέλει κάλπες αργότερα), ενώ το 37% θέλει τη διενέργεια εκλογών άμεσα.


Πώς κρίνουν τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τους στρατιωτικούς
Την ίδια στιγμή, το 78% των ερωτηθέντων θεωρεί πως είναι σημαντικό το θέμα της σύλληψης των δύο στρατιωτικών (62% πολύ σημαντικό, 16% αρκετά σημαντικό). Από την άλλη, μόλις το 3% πιστεύει πως το ζήτημα δεν είναι σημαντικό, (2% λίγο σημαντικό, 1% ασήμαντο).


Σε αυτό το πλαίσιο, το 51% των αξιολογεί αρνητικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα (30% σίγουρα αρνητικά, 21% μάλλον αρνητικά), ενώ το 32% εμφανίζεται ικανοποιημένο από τις κινήσεις που έγιναν. (21% μάλλον θετικά, 11% σίγουρα θετικά). Μάλιστα, αρνητικά αξιολογεί τους κυβερνητικούς χειρισμούς και το 29% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.





 http://ift.tt/2uXE0cD


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video