ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ψαχνά: Θέλουν να σώσουν τον Κολοβρέχτη

Η δημόσια συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018 και ώρα 19:30 στο Γυμνάσιο Ψαχνών (οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου 3). Ομιλητές θα είναι οι: Χρήστος Μαντζάνας, προϊστοριολόγος, αναπληρωτής Έφορος Αρχαιοτήτων στην αρχαία Ολυμπία Λευτέρης Σταύρακας, ορνιθολόγος-Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία Αποστόλης Σέληνας, ομάδα πολιτών για τη διάσωση του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη Στην εκδήλωση θα προβληθεί οπτικό υλικό για την οικολογική και κοινωνική αξία του Κολοβρέχτη, ενώ θα κατατεθούν προτάσεις για την προστασία και ανάδειξη του Υγροβιότοπου. Μετά τις δημόσιες συζητήσεις για την προστασία του υγροβιότοπου στην Χαλκίδα (7/4/2017) και τη Νέα Αρτάκη (7/6/2017), καλούμε τους πολίτες των Ψαχνών, του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων και ευρύτερα της περιοχής να συμμετέχουν στη συζήτηση ώστε να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει διαχρονικά ο προστατευόμενος από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία Υγροβιότοπος καθώς και την οικολογική, κοινωνική και ιστορική του σημασία.   Ο Κολοβρέχτης είναι πολύτιμος για τη φύση, την κοινωνία, την μνήμη – είναι σημαντικός για την προστασία του νερού, του εδάφους, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας από τη ρύπανση, είναι σημαντικός για την ορνιθοπανίδα που φιλοξενείται εκεί – στην ευρύτερη περιοχή έχουνε καταγραφεί τουλάχιστον 193 είδη πουλιών. Πολλά από αυτά τα είδη που φιλοξενεί ο βάλτος απειλούνται με εξαφάνιση είτε από ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο είτε παγκοσμίως. Συνολικά έχουν παρατηρηθεί 56 είδη απειλούμενα με εξαφάνιση σε όλη την Ευρώπη και παγκοσμίως(ερωδιοί, χαλκόκοτες, γλαρόνια, πρασινοκέφαλες πάπιες, γερακίνες, ασημόγλαροι και καστανοκέφαλοι γλάροι, καλημάνες κ.α). Ο Κολοβρέχτης από πεδίο λεηλασίας, καταπατήσεων και ανεξέλεγκτης ρύπανσης μπορεί, μέσα από ένα δημόσιο πρόγραμμα διαχείρισης, να εξελιχτεί σε έναν τόπο που θα συνδυάζεται με ήπιες δραστηριότητες που δεν θα καταστρέφουν την φύση, όπως οι οικολογικές καλλιέργειες (γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία), η παρατήρηση χλωρίδας και πανίδας, δραστηριότητες οικοτουρισμού όπως η αναψυχή, η πεζοπορία, η ποδηλασία, οι επισκέψεις σχολείων, οι ιστορικοί περίπατοι – στον Κολοβρέχτη βρίσκεται η προϊστορική τοποθεσία «Βάρκα» και δίπλα του το παλαιολιθικό «Βολέρι». Είναι στιγμές ευθύνης και ενεργοποίησης για όλους μας. Πολίτες, φορείς, θεσμούς. Για την προστασία, ανάδειξη, δημοκρατική και οικολογική διαχείριση των ευαίσθητων περιοχών, του νερού, του εδάφους, του αέρα, των κοινών φυσικών και κοινωνικών αγαθών. Η προστασία και ανάδειξη του Κολοβρέχτη θέλει την άμεση συμμετοχή και δράση μας, πριν είναι αργά!
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video