ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εκτάκτως στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο κρατούμενος απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας - Έχει χάσει ήδη 7 κιλά από την απεργία πείνας και έχει παρουσιάσει καρδιακές αρρυθμίες...

Όπως μάλιστα αναφέρεται, στην τελευταία ιατρική γνωμάτευση για την κατάσταση της υγείας του έχει εγγράφως αρνηθεί προκαταβολικά οποιαδήποτε «ιατρική πράξη επαναφοράς της υγείας του που θα διαταχθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο και την Εισαγγελική αρχή της φυλακής».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος είναι πλέον 60 ετών, είναι αποφασισμένος να απεργήσει μέχρις εσχάτων διεκδικώντας το δικαίωμά του στην κανονική άδεια, που του το στερούσαν χωρίς να υπάρχει καμία αιτιολογία εδώ και επτά χρόνια.

Η ιατρική γνωμάτευση για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα αναφέρει:

«Σήμερα, κατόπιν αιτήματος της οικογενείας του, εξέτασα τον κρατούμενο κ. Κουφοντίνα Δημήτριο, σε δεύτερη επίσκεψη από την έναρξη της απεργίας πείνας, την οποία έχει ξεκινήσει από τις 30/05/2018, παρουσία και του γιατρού του καταστήματος.

Διαπιστώθηκε ότι παρουσιάζει μεγάλη απώλεια σωματικού βάρους, καθώς από την πρώτη φορά που ζυγίστηκε, την 31/5/2018, μέχρι σήμερα, 6/6/2018, εμφανίζει απώλεια 6,6 kg, το οποίο αντιστοιχεί στο 8,61 % του βάρους που είχε στις 31/5, απώλεια δυσανάλογη με τη χρονική διάρκεια της απεργίας.

Διαπιστώθηκε μεγάλη μυϊκή αδυναμία, δυσανάλογο με την εξωτερική θερμοκρασία αίσθημα ψύχους, μυαλγίες και ναυτία.

Κατά την αντικειμενική εξέταση εμφανίζει ορθοστατική υπόταση και επεισόδια ταχυκαρδίας στην παραμικρή προσπάθεια (π.χ. βάδιση λίγων μέτρων).

Ο απεργός έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν δύο πολυήμερες απεργίες πείνας, ως εκ των οποίων αντιμετωπίζει συνθήκες αυξημένης ευθραυστότητας της σωματικής του υγείας.

Εχει εγγράφως αρνηθεί προκαταβολικά οποιαδήποτε ιατρική πράξη επαναφοράς της υγείας του που θα διαταχθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο και την Εισαγγελική αρχή της φυλακής.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την κατάσταση που περιγράφεται δημιουργούν συνθήκες αυξημένης ανησυχίας για την εξέλιξη της κατάστασης του.

Ως εκ των άνω προτείναμε την άμεση μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο, για να εξασφαλισθεί η συνεχής παρακολούθηση για την αποτροπή έκτακτου επεισοδίου. Ο απεργός επιφυλάχθηκε».

Ολγα Κοσμοπούλου
Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος
Επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ
Μέλος ΓΣ ΟΕΝΓΕ

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video