ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κλείσιμο

Το υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας» σε κάποια διάσκεψη του ΟΗΕ το 1977 - παρόλο που οι μετέχοντες (όπως ο καθηγητής Μπαμπινιώτης) το αρνούνται, ενώ ούτε τα έγγραφα λένε κάτι τέτοιο.
Το υπουργείο Εξωτερικών διακινεί ότι κάποιοι προηγούμενοι είχαν αποδεχτεί την ονομασία «Μακεδονία - Σκόπια» - παρόλο που οι προηγούμενοι το διαψεύδουν…
Το υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί πως ουσιαστικά «Μακεδονικό» δεν υπάρχει. Είναι απλώς ένα θέμα που δημιούργησαν περίπου εκ του μη όντος ο πατήρ Μητσοτάκης με τον Σαμαρά γιατί έψαχναν κάτι να τσακωθούν.
Το υπουργείο Εξωτερικών διαπραγματεύεται με τη σχεδόν καταφανή βεβαιότητα ότι η άλλη πλευρά έχει δίκιο, ότι έχει στερηθεί το δίκιο της τόσα χρόνια και ότι οι συνομιλίες είναι μια ευκαιρία να της αποδοθεί δικαιοσύνη.
Θέλει να κλείσει το πρόβλημα. Όχι να το λύσει.
Διευκρίνιση. Το παραπάνω υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι των Σκοπίων. Αλλά της Ελλάδας.
Προσωπικά δεν έχω αντίρρηση να κουβεντιάζουμε τα πάντα χωρίς εθνικές προκαταλήψεις. Να διαλεγόμαστε χωρίς πάθη ακόμη και για λάθη.
Αλλά άλλο κουβέντα και άλλο διαπραγμάτευση. Δεν μπορεί τέτοιες αντιλήψεις να διακινούνται από επίσημα χείλη στη διάρκεια μιας διαπραγμάτευσης που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
Ούτε μπορεί η κατάληξη να καθίσταται σημείο εκκίνησης.
Διότι τι ακριβώς διαπραγματεύεσαι όταν υιοθετείς εκ προοιμίου τα επιχειρήματα του άλλου; Τι σόι διαπραγμάτευση είναι αυτή που παραχωρείς χωρίς αντάλλαγμα ή που δίνεις πριν πάρεις;
Τι σόι διαπραγμάτευση κάνει μια κυβέρνηση που κάθε τρεις και λίγο ρωτά τι λένε ο Μητσοτάκης και η ΝΔ; Τι τους κόφτει τι λένε; Εκείνοι κυβερνούν;
Οχι. Κυβερνά ο Κοτζιάς. Ο οποίος διαπραγματεύεται με την τεχνογνωσία του ερασιτέχνη και την αυτοπεποίθηση της προχειρότητας.
Διότι στη διπλωματία το ζητούμενο δεν είναι ποιος έχει δίκιο - αυτά είναι για προσκόπους…
Στη διπλωματία το ζητούμενο είναι να επιβάλλεις τις θέσεις σου. Αλλά για να τις επιβάλλεις χρειάζεται πρώτα να έχεις θέσεις και ύστερα ικανότητες.
Εξ όσων γνωρίζω ο υπουργός Εξωτερικών έχει κυρίως διακριθεί ως οπαδός του Χόνεκερ, θαυμαστής του Γιαρουζέλσκι και σύμβουλος του ΓΑΠ στο υπουργείο Εξωτερικών - μεταξύ μας έχω δει καλύτερα βιογραφικά…
Οσο για τον Μητσοτάκη, κανένα πρόβλημα.
«Δεν μπορεί για πολύ να κρύβεται!» φωνάζει το Μαξίμου. Αλλά κρυπτόμενος ή μη, δεν γνωρίζω να μπλέκεται ο Μητσοτάκης σε κανένα τηλεφώνημα, ούτε σε καμία διαπραγμάτευση.
Αντιθέτως είναι η κυβέρνηση που βρίσκεται αντιμέτωπη με τον εαυτό της.
Αν συμφωνήσει, τότε θα πληρώσει το κόστος της συμφωνίας.
Αν διαφωνήσει, τότε θα πληρώσει το κόστος του ναυαγίου.
Ο Μητσοτάκης θα χαζεύει τις δημοσκοπήσεις.   
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video