ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο Τσίπρας πλέον προκαλεί θυμό και γέλιο

Το χειρότερο για έναν πολιτικό δεν είναι ούτε όταν τον αποδοκιμάζουν ούτε όταν εξυβρίζουν. Όποιος αποφασίζει να εισέλθει στην πολιτική, γνωρίζει πως αυτές είναι καταστάσεις που πιθανόν θα τις βιώσει.
Το χειρότερο όμως που μπορεί να ζήσει, είναι ο βουβός θυμός των πολιτών και το γέλιο που προκαλεί η συμπεριφορά του και τα λόγια του. Δύο καταστάσεις αντιφατικές μεταξύ τους, που όμως συνυπάρχουν.
Σε αυτήν την φάση βρίσκεται, δικαιολογημένα, ο Α.Τσίπρας γιατί είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός, μακράν, της Μεταπολιτευτικής περιόδου.
Πώς κατάντησε έτσι; Πώς έφτασε σε αυτό το έσχατο σκαλοπάτι του ευτελισμού ένας πολιτικός που η δημοτικότητα του, πριν από τρία χρόνια, άγγιζε το 70%;
Η πολιτική είναι ένας
αγώνας μεγάλων αποστάσεων. Εκεί δοκιμάζονται οι αντοχές και οι τακτικές κινήσεις των πολιτικών. Η πολιτική δεν είναι ένα κατοστάρι.
Ο Α.Τσίπρας, λόγω της ημιμάθειας του και της ιδεολογικής συγκρότησης του, λόγω του γεγονότος πως είναι ένα άτομο περιορισμένων οριζόντων, δεν αντιλήφθηκε πως σε αυτόν τον μακρύ δρόμο, τερματίζει αυτός που μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα της καθημερινής ζωής των πολιτών ή να τα διαχειριστεί όσο καλύτερα μπορεί.
Η εκάστοτε κυβέρνηση πάντοτε κρίνεται στο πώς προσεγγίζει και στο πώς αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο. Η αφηρημένη και ιδεολογικοποιημένη θεώρηση των πραγμάτων, δεν ενδιαφέρει κανέναν, πλην ενός κλειστού κύκλου ανθρώπων. Ο πολίτης θέλει άμεσες και πρακτικές λύσεις. Ουδόλως τον ενδιαφέρει ο Σίζεκ ή ο Μπαντιού. Δεν τους γνωρίζει και δεν θέλει να τους μάθει.
Ο Α.Τσίπρας και οι περισσότεροι από αυτούς που τον περιστοιχίζουν, αυτό το πολύ απλό και δεν το κατάλαβαν και το κυριότερο, δεν τους ενδιέφερε να το καταλάβουν. Διαπαιδαγωγημένοι ιδεολογικά και πολιτικά με μια δογματική θεωρία που κατέρρευσε, πίστεψαν πως θα αρκούσε για την παραμονή τους στην εξουσία ένας καταγγελτικός και διχαστικός λόγος.
Δηλαδή, νόμιζαν πως με την τακτική με την οποίαν αναρριχήθηκαν στην εξουσία, με την ίδια τακτική θα παραμείνουν σε αυτήν. Πίστεψαν πως εξοντώνοντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους θα γινόταν οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Διαψεύστηκαν.
Εδώ και πολύ καιρό οι κυβερνώντες τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις και κάθε φορά που επιχειρούν να αλλάξουν την ατζέντα αυτό αποβαίνει σε βάρος τους. Σχεδόν πάντοτε προκύπτει ένα πρόβλημα της καθημερινότητας, που επειδή αγνοούν την ουσιαστική διαχείριση του, αυτό μετατρέπεται σε γεγονός με πολιτικό κόστος.
Νομίζουν, αφελώς, πως η επικοινωνία είναι το παν. Αγνοούν πως σε ένα πακέτο όσους φιόγκους και αν προσθέσουμε και με όσο πολυτελές χαρτί και αν το περιτυλίξουμε, αν το περιεχόμενο είναι σκάρτο, ο πολίτης μια φορά θα ξεγελαστεί.
Και οι πολίτες ξεγελάστηκαν πολλές φορές από τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, σήμερα τον αντιμετωπίζουν με θυμό, με οργή και με γέλιο. Ο αρχηγός του και τα στελέχη του έχουν γίνει ανέκδοτο.
Εδώ και λίγες ημέρες, μετά την πυρκαγιά, όλοι τους βρίσκονται σε κατάσταση «γκροκί». Δηλαδή, ζαλισμένοι στην γωνία του ριγκ, περιμένουν το τελειωτικό κτύπημα. Θα παλέψουν μέχρι τελικής πτώσεως ή θα ρίξουν λευκή πετσέτα;
Πάντως, ουδείς θα λυπηθεί για την πτώση τους και ουδείς σοβαρός άνθρωπος θα σπεύσει να τους βοηθήσει. Και οι «πρόθυμοι» ακόμα έχουν κρυφτεί.
Σ. Μουμτζής-liberal.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video