ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Καλή αντάμωση στις κάλπες

Ο κ. Τσίπρας είναι πλέον αναγκασμένος να βρει νέους υπουργούς, να «αναδιοργανώσει» το κράτος, να «σώσει» τις συντάξεις και να φέρει μαγικούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Οικονομία. Κι επειδή όλα αυτά είναι κομματάκι δύσκολο να συμβούν σε αυτή την ζωή, προσπαθεί, τουλάχιστον, να κερδίσει χρόνο. Μπας και στο μεταξύ συμβεί κάτι απρόσμενο. Γιατί, την απελευθέρωση των «δύο» την είχε προβλέψει κάποιος;
Η τραγωδία στο Μάτι άλλαξε εντελώς τα δεδομένα. Οι εισηγήσεις έδειχναν εκλογές το Φθινόπωρο. Μπορεί να μην ήταν ο απόλυτος αιφνιδιασμός, αλλά σε κάθε περίπτωση θα γινόντουσαν μέσα σε ένα περισσότερο φιλικό περιβάλλον από αυτό που θα συναντούσε ο κ. Τσίπρας τον Ιανουάριο ή τον Μάιο του 2019. Φανταστείτε εκλογές μετά από τις φιέστες για την έξοδο από τα μνημόνια και τα χαμόγελα των ξένων ηγετών στις φωτογραφίες με τον Αλέξη.
Κι έτσι επιστρέφουμε σε εκείνα που γνωρίζαμε νωρίτερα, πριν από το…
τέλος των μνημονίων. Εκλογές με ορίζοντα τον Ιανουάριο ή τον Μάιο. Αν στον επικείμενο ανασχηματισμό συμμετέχουν οι ΑΝΕΛ, τότε πάμε για Μάιο. Αν δεν συμμετέχουν, τότε πάμε για τον Ιανουάριο, αφού κάπου εκεί θα πρέπει να ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις για το «Μακεδονικό». Εκτός κι αν υπάρξει τότε βοήθεια από το… κοινό! Αν κάποιος θελήσει να θυσιαστεί πολιτικά και να πάρει την θέση των ΑΝΕΛ, προσφέροντας στον Αλέξη άλλο ένα πεντάμηνο στην εξουσία.
Σε κάθε περίπτωση ο «χωρισμός» με τους ΑΝΕΛ θα είναι φιλικός και στόχο θα έχει να ενισχυθούν οι συνέταιροι εν όψει των εκλογών. Αλλά και να επιστρέψει ο Αλέξης στα καθαρά «σοσιαλδημοκρατικά», καθώς η προσπάθεια προσέγγισης των σοσιαλιστών του ΠΑΣΟΚ «κολλάει» στην αλλοίωση του μηνύματος από τους ακροδεξιούς (κατά Γιούνκερ) των ΑΝΕΛ.
Και στις δύο πάντως περιπτώσεις (εκλογές τον Ιανουάριο ή τον Μάιο) ο κ. Τσίπρας έχει να αντιμετωπίσει το θέμα των συντάξεων. Των μειώσεων, δηλαδή, που ο ίδιος έχει συμφωνήσει αλλά θα ήθελε να εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης. Αριστερός άνθρωπος ο κ. Τσίπρας δεν θα ήθελε να πάει σε εκλογές έχοντας απέναντί του τα τιμημένα γηρατειά. Ξέρει, ακόμη, ότι αν καταφέρει την αναστολή του μέτρου για ένα εξάμηνο, μπορεί να «πουλήσει» σε ένα κομμάτι του εκλογικού σώματος ακόμη και την προοπτική της… αύξησης των συντάξεων! Αυτές είναι καταβολές από τα καλά παλιά χρόνια του ΠΑΣΟΚ και δύσκολα αποβάλλονται από τις λεγόμενες πλατιές λαϊκές μάζες…
Θα καταφέρει ο κ. Τσίπρας να πάρει το πράσινο φώς από τους Ευρωπαίους; Να προχωρήσει σε αντάρτικο είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού οι αγορές θα μας έφερναν σε κατάσταση ανάλογη με εκείνη του 2015. Το μόνο που θα λείπει τότε θα είναι ένα ακόμη μνημόνιο.
Πριν από λίγο καιρό θα λέγαμε ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα υποχωρούσαν σε μία τέτοια αξίωση, για την αναστολή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων, γνωρίζοντας ότι μία χάρη στον κ. Τσίπρα θα δημιουργούσε προϋποθέσεις για πολλά ανάλογα αιτήματα στο μέλλον. Με τις σημερινές συνθήκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί με τις αψιμαχίες ΗΠΑ και Ευρώπης, δεν θα βάζαμε το χέρι μας στην φωτιά.
Εκλογές μετά τον Μάιο θα πρέπει να τις αποκλείσουμε. Μία ήττα στις ευρωεκλογές θα σημάνει μία μεγαλύτερη ήττα στην συνέχεια. Κάτι που θα τερμάτιζε άδοξα τις όποιες ελπίδες θα διατηρεί ο κ. Τσίπρας για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στις προεδρικές εκλογές.
Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η χώρα έχει εισέλθει σε μία μακρά προεκλογική περίοδο. Είτε οι εκλογές γίνουν τον Σεπτέμβριο είτε τον Μάιο, κάποια στιγμή θα γίνουν! Δεν είναι ότι ο κ. Τσίπρας βαδίζει απλά προς εκλογές. Αλλά ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα θα περπατάει σε ένα ναρκοπέδιο. Η σκληρή αντιπολίτευση προς τον κ. Τσίπρα δεν γίνεται από την Νέα Δημοκρατία, αλλά από την ίδια την κοινωνία. Η μεγάλη προεκλογική περίοδο, λοιπόν, δεν ωφελεί τον κ. Τσίπρα! Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν αποτελεί πλέον δική του επιλογή ο χρόνος των εκλογών. Όχι μετά την τραγωδία στην Ανατολική Αττική και τον τρόπο με τον οποίον ο ίδιος και τα στελέχη του την χειρίστηκαν.
Αστερίσκος πρώτος: Να περιμένουμε τις δημοσκοπήσεις στο τέλος του μήνα. Μία μικρή πτώση σημαίνει άλλες αποφάσεις από εκείνες που σημαίνει μία μεγάλη πτώση.
Αστερίσκος δεύτερος: Πολλοί στην κυβέρνηση είναι απολύτως βέβαιοι ότι το άνοιγμα διαφόρων δικαστικών υποθέσεων θα ρίξει τον «εχθρό» στα τάρταρα και θα βοηθήσει στην ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αν δεν συμβεί έτσι; Αν αποδειχτεί ότι στην φάση αυτή η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις της;
Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video