ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Δημοκρατία συγχωρεί, ο… Κυρίτσης ποτέ!

Μπορεί να είσαι ο φαρμακοχέρης της 17Ν. Να έχεις αφαιρέσει ζωές. «Στόχων» που δίκασες, καταδίκασες και εφάρμοσες την ποινή. Αθώων περαστικών. Μπορεί να είσαι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αλλά δικαιούσαι της επιείκειας του Κράτους Δικαίου.

Γιατί έτσι είναι η Δημοκρατία. Δεν κάνει τα ίδια ούτε σε εκείνους που θέλουν να την καταργήσουν. Δεν πέφτει στο επίπεδό τους. Δεν κάνει κάτι απλά και μόνο επειδή μπορεί. Η Δημοκρατία είναι δημιούργημα ανθρώπων πολιτισμένων, που την επέλεξαν προκειμένου να διοικήσουν πολιτισμένα και με αρχές τις κοινωνίες τους.
Οι αποφάσεις επιείκειας της οργανωμένης Πολιτείας αποτελούν την καλύτερη απόδειξη ότι ο άνθρωπος,που είχε αποφασίσει για τον εαυτό του ότι είχε δικαιώματα ζωής και θανάτου στα χέρια του,είχε άδικο. Ότι το σύστημα ήταν και είναι πολύ πιο δίκαιο απ’ ότι ο ίδιος ήταν έναντι των θυμάτων του.
• Σημείωση:Το αν θα έπρεπε η επιείκεια να φθάσει μέχρι το σημείο να μεταφερθεί ο εκτελεστής στη 17Ν σε αγροτικές φυλακές είναι ένα άλλο θέμα. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι για να δικαιούται των ευεργετημάτων του Κράτους Δικαίου θα έπρεπε έστω να έχει ζητήσει ένα συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων του.
• Προσοχή:Όχι να αλλάξει πιστεύω. Η Δημοκρατία δε ζητά δηλώσεις και δεν εκδίδει πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων. Μιλώ για συγνώμη ανθρώπινη και όχι πολιτική. Ώστε να δικαιούται της επιείκειας όλων μας και όχι μόνο του συστήματος.
Η Δημοκρατία συγχωρεί, αλλά ο Κυρίτσης όχι! Δεν δικαιούται συγχώρεσης και δεύτερης ευκαιρίας ένα νεαρό κορίτσι που έκανε κάποτε μια λάθος ανάρτηση στα socialmedia. Παρασυρμένη, ίσως, από τον νεανικό της έρωτα.

Ένα κορίτσι που τιμωρήθηκε για εκείνη της την πράξη, που θεωρήθηκε και ήταν ρατσιστική. Ένα κορίτσι που έσκυψε το κεφάλι, επέμεινε και πέτυχε τη δική της αριστεία. Δεν πήγε σε κομματικά γραφεία να διοριστεί στη Βουλή. Ή στην Περιφέρεια Αττικής. Έμεινε στους στίβους και έζησε το όνειρό της.

Η Βούλα Παπαχρήστου, λοιπόν, δεν δικαιούται να δεχθεί τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού. Γιατί κάποτε είχε κάνει μια λάθος ανάρτηση στα socialmedia. Ούτε… άνθρωπο να είχε σκοτώσει τόση αυστηρότητα.

Αλλά, είπαμε: ο Κυρίτσης δεν τα σηκώνει αυτά. Ύψωσε το ανάστημά του απέναντι στον πρωθυπουργό, ο οποίος δείχνει να αποκτά μικροαστικές συνήθειες, στέλνοντας συγχαρητήρια τηλεγραφήματα σε όσους σηκώνουν ψηλά την ελληνική σημαία. Ανήκουστα πράγματα. Και σηκώθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να νουθετήσει τον Αλέξη Τσίπρα στα… socialmedia.

Ο Κυρίτσης δεν ενοχλήθηκε από τους 93 νεκρούς στο Μάτι.Δεν ενεργοποίησαν τα πολιτικά αντανακλαστικά του τα καμένα παιδιά, αλλά μια χαραμάδα αισιοδοξίας που μας προσέφερε η Βούλα Παπαχρήστου. Το φως που μπήκε στη σκοτεινή μας ζωή αυτών των ημερών τον ενόχλησε.

Μάτια, αυτιά και μυαλά κλειστά, μέχρι να χτυπήσει συναγερμός από τις… λέξεις κλειδιά, με τις οποίες λειτουργούν τα socialmedia.Μάτια, αυτιά και μυαλά…ανοιχτά μόνο για την προπαγάνδα της κυβέρνησης και τα κομματικά- ιδεολογικά στερεότυπα. Στο όνομα της καρέκλας και της εξουσίας.

ΥΓ. Για τον αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νίκο Βούτση: Η ζωή... δεν συνεχίζεται για όλους. Για κάποιους ο χρόνος σταμάτησε στις 23 Ιουλίου. 
 Γ. Αντύπας-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video