ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Καμάρι

Συγγνώμη αλλά αν ο Μητσοτάκης ελέγχει ογδόντα μητροπολίτες, οκτώμισι χιλιάδες παπάδες και κατάφερε να ταπώσει τη συμφωνία του Ιερώνυμου με τον Τσίπρα, κακώς πάει για Πρωθυπουργός.
Για Αρχιεπίσκοπος πρέπει να πάει που είναι και ισόβιος!
Ακόμη όμως κι αν αποφασίσει να μη μεταγραφεί στην Ιερά Σύνοδο, θα μπορεί να επαίρεται ότι τίναξε στον αέρα ένα φαραωνικό ντιλ που πήγε να στηθεί πίσω από την πλάτη μας.
Δηλαδή τη δημιουργία ενός ασύλληπτου real estate holding, ίσως το μεγαλύτερο των Βαλκανίων.
Στο οποίο η κυβέρνηση θα παραχωρούσε ακόμη και την αμφισβητούμενη εκκλησιαστική περιουσία. Και το οποίο θα διοικούσαν από κοινού, εν λευκώ και εν κρυπτώ φίλοι του Τσίπρα και φίλοι του Αρχιεπισκόπου.
Η μπίζνα είναι τεράστια.
Δεν μπορώ να την αποτιμήσω με ακρίβεια σε δισ. διότι δεν έχω τη δυνατότητα να αποτιμήσω την αμφισβητούμενη εκκλησιαστική περιουσία.
Σίγουρα όμως θα είχαμε να κάνουμε με τη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη της χώρας. Στην οποία μάλιστα θα χορηγούσαμε και πρόσθετη προίκα περίπου 250 εκατομμυρίων τον χρόνο για τα λειτουργικά έξοδά της.
Δεν ξέρω ποιος το σκέφτηκε και το σχεδίασε – αν κι έχω κάποιες υποψίες…
Διατηρώ όμως αμφιβολίες αν το καθάρισε ο Μητσοτάκης. Το πιθανότερο είναι πως η αντιπολίτευση πιάστηκε στον ύπνο και περισσότερο συνόδευσε τις αντιδράσεις παρά τις προκάλεσε.
Πάμε παρακάτω. Είναι σαφές τι κέρδιζε από το ντιλ ο Αρχιεπίσκοπος. Αλλά ο Τσίπρας; Ολα αυτά για δέκα χιλιάδες θέσεις στο Δημόσιο, αν και όταν ολοκληρωνόταν η διαδικασία;
Κολοκύθια τούμπανα.
Ενα μόνο νοιάζει τον Τσίπρα: να αποδείξει ότι δεν είναι «περιστασιακός ενοικιαστής» της εξουσίας. Μόνο έτσι θα μπορέσει να καταπιεί και κυρίως να διαχειριστεί την εκλογική ήττα του.
Ολες του οι κινήσεις την τελευταία διετία είναι να οικοδομήσει ερείσματα στον «διεθνή παράγοντα» (Σκοπιανό), στο «βαθύ κράτος» (Δικαιοσύνη, Εκκλησία), στα μιντιακά κι επιχειρηματικά συμφέροντα ώστε «να μείνει στο παιχνίδι» μετά τις εκλογές.
Να φτιάξει έναν προσωπικό στρατό.
Η ευνοϊκή μεταχείριση όσων των στηρίζουν είναι πρωτοφανής. Μόλις προ δυο ημερών στον πιο φιλικό για την κυβέρνηση καναλάρχη παραγράφηκαν χρέη προς το Δημόσιο ύψους 90 εκατομμυρίων!
Και πάνω από όλα ίπταται το «αόρατο χέρι».
Ενα χέρι που μπλοκάρει ελέγχους της ΔΕΠΑ, προωθεί συμφωνίες με επιχειρήσεις, κάνει ρυθμίσεις χρεών, χρηματοδοτεί μέσα ενημέρωσης, χειρίζεται δικαστικές έρευνες.
Που βουτήχτηκε και στη συμφωνία με την Εκκλησία.
Ολοι το ξέρουμε το «αόρατο χέρι» και κυρίως οι ενδιαφερόμενοι. Υποψιάζομαι όμως πως πλέον το γνωρίζει κι η αντιπολίτευση.
Και δεν νομίζω να το κρατήσει για πολύ «κρυφό καμάρι».
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video