ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εκλογολογίας το ανάγνωσμα: Ο Μάιος καίγεται ( ; ) ζήτω ο Ιούνιος

Πολλοί τον "γαργάλησαν" να πάει σε εθνικές εκλογές ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές τον Μάιο, αλλά αυτό δεν θα γίνει, είπε χθες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε νέους ( ελλοχεύει ο κίνδυνος της υψηλής αποχής στους νεότερους ψηφοφόρους, γαρ).
Όλο το προηγούμενο διάστημα, κορυφαία κομματικά στελέχη ( αλλά και κυβερνητικά) έδιναν "μάχη" να πείσουν τον Αλέξη Τσίπρα πως θα πρέπει να πάει σε τετραπλές κάλπες τον Μάιο, να μη ρισκάρει την καταγραφή ευρείας ήττας για τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές , κινδυνεύοντας αργότερα με εκλογική πανωλεθρία το Φθινόπωρο.
Κατά πολλούς θιασώτες του σεναρίου της τετραπλής κάλπης, ένας ακόμη σοβαρός λόγος για τον Αλέξη Τσίπρα να πάει και σε εθνικές εκλογές τον Μάιο, είναι και ο αστάθμητος παράγοντας "ελληνικό καλοκαίρι": Η περσινή φονική πυρκαγιά στο Μάτι κατατρύχει ακόμη, ασφαλώς, την Κυβέρνηση.
Οι εισηγήσεις προς τον Πρωθυπουργό όσων επέμεναν στην
ανάγκη προσφυγής σε δίδυμες κάλπες τον Μάιο, κατά καιρούς, γίνονταν εξόχως "πιεστικές". Όπερ σημαίνει, ότι με "διαρροές" σε ΜΜΕ, οι ιθύνοντες νόες τους, εμφάνιζαν έως και ειλημμένη την απόφαση. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τράβηξε χειρόφρενο στην εκλογική πολυφωνία και πειθανάγκασε άπαντες να μιλούν για εξάντληση της τετραετίας και εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο.
Έχει λάβει τις τελικές του αποφάσεις ο κ. Τσίπρας, κλείνοντας πράγματι ερμητικά την πόρτα σε κάλπες την Άνοιξη; Στην πραγματικότητα, ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος. Η βούλησή του για συντεταγμένη "γραμμή" περί εκλογών το Φθινόπωρο, κάλλιστα θα μπορούσε να προσβλέπει στο να διατηρήσει , στο βαθμό που μπορεί ( δηλαδή μικρό) τη δυνατότητα ενός "αιφνιδιασμού".
Προεκλογικά τερτίπια
Μόλις χθες πάντως, κατατέθηκε στη Βουλή η περιλάλητη "τροπολογία Κουντουρά".
Πρόκειται για τροπολογία η οποία προβλέπει την άρση του ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή - υποψήφιου ευρωβουλευτή, που "λύνει" τα χέρια στον κ. Τσίπρα και να εντάξει την Έλενα Κουντουρά ( πιθανώς και τον Σπύρο Δανέλλη ) στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και να μην διακινδυνεύσει την εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία των 151 βουλευτών.
Στην ίδια τροπολογία πάντως, υπάρχει ρύθμιση που κρατά "ζωντανό" το σενάριο της τετραπλής κάλπης τον Μάιο, καθώς δίνεται η δυνατότητα στον υπουργό Εσωτερικών να διεξάγονται οι εκλογικές διαδικασίες σε χωριστά τμήματα προς αποφυγή καθυστερήσεων.
Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, επιμένουν ( όπως όλο το προηγούμενο διάστημα που είχαν πάρει "φωτιά" τα τόπια των εκλογικών σεναρίων για Μάιο) ότι δεν υπάρχει περίπτωση για διεξαγωγή εθνικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές και πως το θέμα αυτό "έχει κλείσει".
Και "ξαφνικά" σενάρια για Ιούνιο
Εσχάτως όμως, φούντωσε και νέο σενάριο, το οποίο στην πραγματικότητα, δεν είναι και τόσο "φρέσκο" αλλά έχει μπει στο τραπέζι της συζήτησης εδώ και τουλάχιστον δυο μήνες: Η πιθανότητα εκλογών τον Ιούνιο, όταν θα έχει "μιλήσει" η κάλπη των ευρωεκλογών και έχει δώσει την πραγματική εικόνα της διαφοράς ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.
Προ εβδομάδων, συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα, ανέφεραν ως "άσκηση επί χάρτου" που μελετάται, το ενδεχόμενο, εάν οι ευρωκάλπες βγάλουν απρόσμενα θετικό αποτέλεσμα για το κυβερνών κόμμα ( δηλαδή μια διαφορά της τάξεως των 4 μονάδων υπέρ Ν.Δ), να προκηρύξει στο "καπάκι" ο κ. Τσίπρας εθνικές εκλογές, επιδιώκοντας ακόμη μεγαλύτερο κλείσιμο της ψαλίδας.
Το σενάριο τούτο όμως, έχει και "ανάποδη" ανάγνωση: Να τεθεί σε εφαρμογή εάν η διαφορά υπέρ Ν.Δ στις ευρωκάλπες επαληθεύσει τις δημοσκοπήσεις που μιλούν έως και για διψήφιο ποσοστό ανάμεσα στα δύο κόμματα, προκειμένου να μην ανοίξει ακόμη περισσότερο προιόντων των μηνών η ψαλίδα και βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με συντριπτικά εκλογικά ...κατάγματα.
Εξακολουθούν πάντως συνεργάτες του να μειδιούν και στο άκουσμα αυτού του σεναρίου.
Πηγή:capital.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video