ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Απαράσκευοι και μοιραίοι

Η αλήθεια είναι πως το κακό δεν αργεί να γίνει. Ειδικά όταν προηγείται ξηρασία και φυσούν θυελλώδεις άνεμοι. Η αλήθεια επίσης είναι πως το «φαινόμενο του θερμοκηπίου» πιθανώς να ευθύνεται για τις πολλές μεγάλες πυρκαγιές που βλέπουμε στις τηλεοράσεις μας ή ζούμε στις δίπλα γειτονιές. Πολλά φταίνε για τις πυρκαγιές, χωρίς να εξαιρείται και ο Χατζηπετρής που τραγουδούσε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης.
Η αλήθεια επίσης είναι ότι παντού συμβαίνουν φυσικές καταστροφές, και πολλάκις υπάρχουν θύματα. Αλλά όχι τόσο αδίκως. Σεισμοί γίνονται στην Ιαπωνία και στο Ιράν. Στην πρώτη περίπτωση όμως τα θύματα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, στη δεύτερη σε χιλιάδες. Κι αυτό διότι στις οργανωμένες κοινωνίες, υπάρχει το κράτος που σχεδιάζει με βάση τα πραγματικά δεδομένα και όχι με το κισμέτ, ή το «έλα μωρέ τώρα...» ή το «σιγά! Και τι πρόκειται να συμβεί;». Υπολογίζουν όχι μόνο την κακιά στιγμή, αλλά τη χειρότερη. Καταστρώνουν σχέδια, τα προβάρουν, ελέγχουν πως υλοποιούνται, τα διορθώνουν, βρίσκουν τις διόδους διαφυγής, τις σηματοδοτούν, διώχνουν τα
αυτοκίνητα που τις κλείνουν, υπενθυμίζουν ξανά και ξανά τους κινδύνους, όπως ενοχλητικά κάνουν οι αεροσυνοδοί πριν από την έναρξη μιας πτήσης. Και μετά ελέγχουν και επικαιροποιούν τα σχέδια έτσι ώστε αν γίνει το κακό να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες. Αν παρ’ όλα αυτά γίνει το κακό δεν θρονιάζονται σε εκατόμβες νεκρών. Εχουν την ευθιξία να παραιτηθούν, όπως έκανε η υπουργός Εσωτερικών της Πορτογαλίας, όταν στις πυρκαγιές του 2017 έχασαν τη ζωή τους 45 άνθρωποι. Κατά κάποιον τρόπο η παραίτηση είναι άρρητο μέρος του σχεδίου που υλοποιείται. Οι επόμενοι ξέρουν πως αν ολιγωρήσουν στο παραμικρό, θα το πληρώσουν. Οι δικοί μας πάλι τα βάζουν με τον «ΣΚΑΪ».
Το άδικο των θυμάτων στις τριτοκοσμικές χώρες είναι η μεγιστοποίηση των συνεπειών σε κάθε «κακιά στιγμή». Είναι οι ζωές που χάνονται επειδή οι κυβερνητικοί αντί να κάνουν τη δουλειά τους πληκτρολογούν μανιωδώς στο Facebook για να συκοφαντήσουν τα Μέσα Ενημέρωσης ότι τάχαμου καταστροφολογούν. Να σημειώσουμε ότι σε άλλες χώρες ενημερώνουν τους πολίτες για το μέγιστο των κινδύνων που διατρέχουν κάθε στιγμή, ακόμη και σε ένα σφουγγαρισμένο πάτωμα. Στην Ελλάδα τα παλικάρια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν σχεδιάζουν, δεν προειδοποιούν, δεν κυβερνούν. Βγάζουν τα γινάτια τους, κατά του «συστήματος», των «προηγούμενων», των ΜΜΕ, και όχι κατ’ ανάγκη με αυτή τη σειρά.
Πολλοί απογοητεύτηκαν από την πολιτική και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «όλοι ίδιοι είναι». Κάνουν μέγα σφάλμα. Απόδειξη του λάθους τους οι τωρινοί. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποδείχθηκαν χειρότεροι όλων. Ας ελπίσουμε ότι οι επόμενοι θα είναι πολύ, πολύ, πολύ (εδώ που φτάσαμε δεν αρκεί απλώς ένα «πολύ») καλύτεροι...
Π. Μανδραβέλης-Καθημερινή


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video